Er flavored grønn te så sunn som vanlig grønn te?

Grønn te har lenge vært spioneringen som en supre helsedrikk, full av gunstige egenskaper. Takket være sin hyped popularitet, er grønn te nå tilgjengelig i en million variasjoner, fra løs, enkelt-eiendom blader til flaskevarianter i dusinvis av smaker. For å forstå om smaksatt grønn te er like sunn som vanlig grønn te, er det viktig å forstå hva som gjør teen sunn i utgangspunktet.

Grønn te kommer fra det modne bladet av Camellia sinensis-planten, som også produserer hvit og svart te. Teen er gunstig takket være et høyt naturlig innhold av forbindelser som kalles flavonoider, som har blitt vist i mange studier for å fungere som kraftige antioksidanter og redusere risikoen for hjertesykdom, kreft og hypertensjon. Det antas også å stimulere metabolisme, og spiller en rolle i mange naturlige vekttap dietter. Generelt, jo mer flavonoider, jo mer effektive er teen.

Smaksatt grønn te kan ha reduserte fordeler, ikke alltid på grunn av at de er smaksatt, men i stedet at de er så langt borte fra det opprinnelige smakfargede bladet. Flaskegrønn te har sannsynligvis gått gjennom en rekke prosesser som sterkt reduserer flavonoidinnholdet. I studier på grønn te produkter, flaske, decaffeinated, teabag og instant varianter av grønn te har blitt funnet å beholde langt lavere nivåer av flavonoider enn frisk grønn te laget av løse blader.

En annen grunn til at smaksatt grønn te kan være mindre sunn enn vanlig grønn te er at den ofte blir sterkt søtet. Å dekke naturlig smak av grønn te med kunstige smaker og tonn sukker eller ikke-kalori søtningsmiddel, kan raskt tippe balansen fra sunn til usunn. I tillegg til lavere flavonoid nivåer, har noen flaske- eller hermetiske grønnte drikker så mye sukker som brus. Kunstig fargestoff og smaksstoffer kan også motvirke noen fordeler, og noen helsepersonell mener selv at et overskudd av slike forbindelser kan øke risikoen for enkelte kreftformer.

Smaksatt grønn te kan være like sunn som vanlig grønn te så lenge den er forberedt på riktig måte. Bruk av friske, løse bladblandinger er den beste måten å få alle helsemessige fordeler med ingen av de ekstra sukkerene eller fremmede ingrediensene. Det er mange måter å kjøpe sunn, smaksatt grønn te, takket være en voksende befolkning av tehandlere som blander og sender løs bladte.