Har noen kvinner ekstra slem i svangerskapet?

Ifølge de fleste undersøkelser vil et sted mellom 20 og 30 prosent av gravide bli utsatt for ekstra slem noen ganger under graviditeten. Det er vanligvis vanligst i første trimester, og i nesten alle tilfeller vil det gå helt borte snart etter arbeid og levering. Det er vanligvis forårsaket av hormonelle skift som utløser betennelse i nesepassasjer. Enkelte medisiner kan noen ganger bidra til å lindre symptomene, men ikke alltid, og de fleste helsepersonell anbefaler hjemmehjelpemidler over medisinske botemidler for å unngå unødvendig risiko for utviklingsfosteret. Tilstanden er vanligvis ikke noe folk bør bekymre seg for, selv om det kan være forvirrende og ubehagelig.

Phlegm er i utgangspunktet slim som oppstår i kroppens åndedrettssystem – nemlig lungene, halsen og bihulene. En del mucus er viktig, siden det er en av de viktigste måtene som kroppen filtrerer ut fremmede partikler som støv og smuss som blir pustet inn. Folk produserer ofte mer når de er syke også, siden klebrig stoffet kan bidra til å spyle ut bakterier Og andre skadelige celler. I svangerskapet er imidlertid ekstra slem vanligvis forårsaket av hormonskift som utløser irritasjon et sted langs luftveiene.

Graviditet forårsaker en rekke kompliserte endringer i kvinnens kropp, både fysisk og neurologisk. De noen ganger radikale skift og pigger i hormonnivåer kan føre til en rekke tilsynelatende ikke-relaterte bivirkninger. Ekstra slem er en av disse.

Som moderkremen som beskytter fosteret utvikler, produserer en kvinnes kropp vanligvis store mengder østrogen. Østrogen er kjent for å øke slimproduksjonen og kan føre til at slim tykkes eller tynner ut i varierende grad. Det er også antatt å forårsake betennelse i de benete strukturer som holder slimhinne i nesen, noe som kan føre til pusteproblemer. Kvinner som tar p-piller eller hormonbehandling kan oppleve lignende episoder av økt slem, men i alle tilfeller har det en tendens til å gå vekk eller i det minste rolig når hormonnivåene er stabilisert. Dette er en av hovedårsakene til at kvinner som opplever ekstra slem i svangerskapet ofte har de mest intense symptomene i første trimester, og det varer sjelden i mer enn seks uker.

Ekstra slem i svangerskapet er vanlig nok til at den har sitt eget navn: “graviditetsrhinitt.” Det er vanligvis ikke ansett som farlig for moren eller utviklingsbarnet, men det kan forårsake ubehagelige symptomer som kan påvirke dagliglivet. De vanligste av disse inkluderer vedvarende hosting, nese kløe, overbelastning og nysing. For mange kvinner påvirker disse symptomene søvnkvaliteten mer enn de fleste andre områder av livet.

Graviditet rhinitt kan oppstå når som helst under graviditet, selv om symptomene vanligvis går bort alene i løpet av to uker etter fødsel uten behov for medisiner. Akkurat det samme, ikke alle kvinner vil vente på barnets ankomst for å finne lettelse. De fleste medisinske eksperter anbefaler ikke at kvinner tar standard nasal decongestants eller kalde medisiner under graviditet på grunn av mulige farer og bivirkninger for utviklingsfosteret, og det er også lite bevis på at disse medisinene faktisk ville fungere siden slim ikke vanligvis er Forårsaket av noe som kan helbredes uten forstyrrende hormonnivåer. Antihistaminer, som ofte brukes i allergi, er noen ganger effektive på kort sikt siden de reduserer betennelse, men noen kvinner vurderer dette ville være lurt å snakke med en helsepersonell først for å diskutere eventuelle risikoer.

Nasal saltvann vanning er en av de vanligste hjemme rettsmidler, og er vanligvis også en av de sikreste behandlingsmulighetene. Metoden innebærer å bruke en saltvannsvask for å bryte ned slim og fjerne den fra nesepassasjer. Det kan enten injiseres i nesepassasjer eller helles ved hjelp av en spesiell pott eller beholder.

Mange kvinner finner at de kan redusere sine symptomer og flare-ups ved å gjøre noen livsstilsendringer. Å holde seg godt hydrert er i all hovedsak en god ide i svangerskapet, og kan bidra til å lindre slim ved å holde luftveiene fuktet. Tørr hals og lungebetingelser utløser ofte produksjon av mer slim, som en person som lider av overflødig slim vanligvis ikke vil ha. Å unngå miljøgifter, som for eksempel sigarettrøyk, kan også hjelpe, som kan sove med hodet forsynt på en pute. Regelmessig mosjon kan også stimulere lungefunksjon, noe som i noen tilfeller kan redusere slimproduksjonen.