Hvor effektiv er albuterol for hoste?

Basert på noen få lavskala studier, er bruken av albuterol for hoste vanligvis moderat effektiv for et flertall brukere. Det er vanligvis ikke solgt til dette formålet, da det primært markedsføres som astma medisinering som forhindrer luftveisforstyrrelser. Albuterol er ikke anbefalt for ikke-astma-relaterte hoste.

Albuterol er en medisin som finnes i mange hurtigvirkende inhalatorer. Det er primært brukt til å gjøre puste lettere for de som har plutselige astmatiske symptomer, og det brukes ofte på lang sikt. Studier har blitt gjort for å bestemme effektiviteten av albuterol til behandling av hoste, siden mange årsaker til hyppig hosting ligner på astma. Resultatene var lovende, men det er fortsatt ikke generelt foreskrevet for de som bare oppviser hoste uten andre astma-relaterte symptomer.

De fleste fagpersoner som deltok i en studie, bemerket at bruk av albuterol for hosting resulterte i moderat symptomavlastning. Mer enn halvparten rapporterte at de hadde minst lettelse, og noen få personer oppdaget en markert reduksjon i hostesymptomer. Denne studien er ikke tilstrekkelig for anbefaling av albuterol for hostende pasienter, da bare ni deltakere var involvert i studien. Flere utbredte studier kan være nødvendig for å avgjøre om det er noen reell fordel i bruk av stoffet for dette formålet.

Bruken av albuterol for hoste sannsynligvis ikke ville være effektiv i det hele tatt i tilfeller der hosteproblemer ikke var forårsaket av luftveisforstyrrelser. Hoste på grunn av forkjølelse, allergi eller influensa vil sannsynligvis ikke reagere på denne behandlingen, og pasienter anbefales ikke å bruke hurtigvirkende inhalatorer til disse formålene. Og over disken medisiner designet spesielt for å bryte opp slim ville trolig være mer effektive i disse tilfellene. Reseptbelagte legemidler som brukes til samme formål, er også tilgjengelige for alvorlige tilfeller av slimproduksjon og relatert hosting.

De som bruker en hurtigvirkende inhalator som inneholder albuterol eller et lignende legemiddel, kan legge merke til en reduksjon av hoste hvis dette var et gjentatt symptom. Dette legemidlet er ikke foreskrevet som en behandling for hoste, selv om det kan utføres flere studier for å avgjøre hvilke aspekter av stoffet som synes å lindre hoste symptomer slik at de kan brukes i en annen medisinering. Siden studier så langt har vært så små, er det vanskelig å si definitivt hvordan effektiv albuterol er å forebygge eller behandle hostesymptomer.