Hvor effektiv er grapeseed olje for akne?

Grapeseed olje er en effektiv behandling for akne og akne arr. Bruken av grapeseed olje for akne er gunstig, hovedsakelig fordi den ikke tetter porene i huden og er en kilde til vitamin E og linolsyre, som begge er til fordel for huden. Det er en lett luktfri olje med milde astringerende og mykgjørende egenskaper.

Denne oljen blir ekstrahert fra frøene som er funnet i den faste gjenstanden til druene etter at væsken er blitt uttrykt for fremstilling av vin. Druefrø er små og harde, og dette gjør prosessen med å ekstrahere oljen vanskelig. Fordi de er så harde, er de imidlertid resistente mot kjemikalier og tilsetningsstoffer involvert i drue voksende og vinprodusering prosesser.

Det er en høy konsentrasjon av vitamin E i oljen, som er en av grunnene til at bruk av grapsfrøolje for akne er så effektiv. E-vitamin er en antioksidant som hjelper til med å opprettholde en sunn hud som eliminerer skadelige frie radikaler. Det har også blitt funnet å bidra til å redusere arrdannelse fra akne.

Det er også en svært konsentrert kilde til linolsyre, ellers kjent som omega 6. Dette er en essensiell fettsyre med kraftige antiinflammatoriske egenskaper. Mange moderne dietter mangler kilder til linolsyre og så kan hudproblemer som akne resultere. En mangel på omega 6 kan også resultere i tørt hår, håravfall og dårlig helbredelse av sår.

En annen grunn til effekten av grapeseed olje for akne er at den er en kilde til oligomer proanthocyanidin, en kraftig antioksidant som kan bidra til å nøytralisere de frie radikaler som fremmer de fleste sykdommer og tilstander som akne. Det er mange ganger kraftigere enn vitamin E. Oligomer proanthocyanidin forbedrer og stabiliserer hudproteinkollagen og motstår betennelse og hudskader.

Grapeseed olje for akne kan brukes alene eller som en ingrediens i ansikts kremer, badoljer, såper og kosmetikk. Siden oljen er mildt sammenhengende og rik på vitamin E og andre antioksidanter, blir den ofte brukt i produkter som er utviklet for akne-utsatt eller fet hud. Det faktum at det også fukter og nærer gjør det populært i anti-aging produkter. Bruken av grapeseed olje for akne blir stadig mer populær, ettersom de fleste aknepasienter synes det er gunstig. Det passer imidlertid ikke alle, noe som betyr at det vil være effektivt for noen, men ikke for andre.