Hvor effektivt er clindamycin for akne?

Leger og dermatologer foreskriver clindamycin for akne for å redusere mengden av akne-forårsaker bakterier i huden. Clindamycin er en aktuell antimikrobiell løsning som kommer i form av gel, krem, lotion og skum. Det anses å være effektivt for å redusere mengden av akne-forårsaker bakterier og tilhørende betennelse.

Bruk av clindamycin for akne har vist seg å være mest effektivt når det brukes i kombinasjon med andre aktuelle behandlinger. Benzoylperoksid og retinoider brukes noen ganger sammen med clindamycin. Over tid har stammer av akne-forårsakende bakterier utviklet en resistens mot antibiotika. Disse stammene er ikke i stand til å utvikle en motstand mot benzoylperoksid, noe som gjør behandlingens suksess mer sannsynlig når løsningen brukes.

Aktuelle retinoider, for eksempel tretinoinkrem og retinoler, bidrar til å normalisere avfallsbehandlingen i hudcellene. Pasienter som utvikler akne, har vanligvis celler som skjuler unormalt, og forårsaker at død hud samler seg i hårsekkelen. Når det blandes med høye mengder sebum, eller ansiktsolje, fører dette til tilstoppede porer og komedo-dannelse. Derfor forsøker å behandle akne med antibiotika alene ikke så effektivt.

Mild til moderate tilfeller synes å ha mest nytte av å bruke clindamycin for akne. Clindamycin fosfat er den vanligste kjemiske formen av medisinen. Det har vist seg å opprettholde sin effektivitet i å bekjempe stammer av aknefremkallende bakterier, som ikke synes å utvikle den samme typen motstand som de gjør for aktuell erthomyacin. Dette er en annen aktuell antimikrobiell behandling som noen ganger brukes til å kontrollere akne lesjoner.

Når pasienter bruker clindamycin for akne, er det viktig å følge søknadsanvisningene fra lege eller hudlege for å oppnå maksimal effektivitet. Regelmessige bruksområder av behandlingen er nødvendige for å se forbedring, noe som kan ta opptil to uker eller lenger. Effektiviteten av clindamycin vil også avhenge av type og alvorlighetsgraden av pasientens akne.

Mer alvorlige tilfeller kan gis clindamycin, men vil vanligvis kreve oral antibiotika og retinoider også. De alvorligste tilfellene kan ikke reagere på clindamycinbehandling i det hele tatt. Mens clindamycinfosfat har vist seg å redusere betennelse forbundet med akne, reagerer inflammatoriske lesjoner vanligvis bedre på retinoidbehandling.

Clindamycin er mer effektivt ved behandling og helbredelse av eksisterende akne lesjoner enn det er å hindre dem i mer alvorlige tilfeller. Det kan redusere noen av risikoen forbundet med arrdannelse, da dette primært skyldes hudens inflammatoriske respons på breakouts. Selv om det er effektivt å redusere mengden av akne-forårsaker bakterier i huden, adresserer clindamycin ikke de andre årsakene til akne. I tillegg er langvarig bruk av antibiotika ikke anbefalt for vedlikehold og kontroll av utbrudd.