Hvor effektivt er kortison for akne?

Cortison for akne har en tendens til å være effektiv når den brukes på store, cyste-lignende akne. De fleste dermatologer anbefaler ikke kortison for bruk på mindre kviser. Når kortison er gitt for akne, er det vanligvis i form av injeksjoner som administreres på legens eller dermatologens kontor. Etter at injeksjoner er gitt, ser de fleste forbedringer i akne i løpet av få dager. Selv om kortison er generelt effektivt på cystisk akne, er det noen potensielle bivirkninger som folk som vurderer behandlingen, bør være oppmerksomme på.

Noen mennesker lider av mild akne, men andre utvikler ofte cystisk akne, som preges av store cyster som ligner koker. Disse cysterene er vanligvis innebygd dypt under flere lag av hud, og de er ofte smertefulle. I tillegg til å være smertefull, kan cystisk akne ta uker eller måneder til å forsvinne helt. Folk som har cystisk akne, føler ofte selvbevisste om utseendet på akne fordi cyster er ofte ekstremt røde og vanskelige å camouflere. Cysterne er også generelt så dype under overflaten av huden som forsøker å plukke på dem eller klemme dem kan føre til permanent arrdannelse.

Cortison for akne i form av cyster kan være nyttig. Når kortison brukes til cystisk akne, leveres det vanligvis i form av en injeksjon direkte inn i en cyste. Cortisone er en type steroid, og det hjelper vanligvis cyster av noe slag, blir mindre og mindre betent. Folk som bruker kortison kan legge merke til forbedringer nesten med en gang, selv om det kan ta noen uker før cyster er helt borte avhengig av hvor alvorlig de er. Cortisone for akne er en populær behandling for folk som har store hendelser som kommer opp som de ønsker å se sitt beste ut og ikke klarer å vente på at cyster forsvinner alene.

Hovedvirkningen knyttet til bruk av kortison er muligheten for permanente endringer i hudens overflate i områder hvor injeksjoner ble gjort. Hvis en lege eller dermatolog injiserer for mye kortison i en aknecyst, kan det utvikle seg et uttørket, nedsunket område på stedet der cysten var. Disse pitted områdene kan være like pinlig for noen som cyster. I de fleste tilfeller fyller de pitted områdene i løpet av løpet noen uker, men det er en sjanse for at endringene kan være permanente. En person som vurderer å bruke kortison for akne, bør snakke med legen eller dermatologen om muligheten for denne bivirkningen før de har gjort injeksjoner.