Hvor effektivt er nettle for håravfall?

Mens du bruker nese til håravfall forebygging er ikke en garantert løsning, har noen kliniske studier vist at det er noe effektivt. Nettle er et planterotekstrakt som legges til hårprodukter for å stimulere hårvekst og blokkere overflødig DHT. Urten, også kjent som stikkende nettle, er mest effektiv til å behandle mannlig og kvinnelig mønster skallethet. I tillegg til sjampo og balsam, kan kosttilskudd tas oralt som et vitamintilskudd.

Omfattende vitenskapelige studier har ikke blitt utført for å bevise den absolutte effekten av nettle for håravfall. Begrenset forsøksforskning har vist at urten kan hemme produksjonen av hormonet DHT, som primært er ansvarlig for overskytende hårtap. Når nettle er kombinert med andre urter, som sågpalme, øker effektiviteten i å hemme produksjonen av DHT. Noen kjente produsenter som selger hårfjerningsmidler og behandlinger i butikkene, bruker nettle i deres formler.

Det er to måter å høste fordelene med å bruke nese til å behandle hårtap. Den første er ved å ta den som et muntlig supplement, som finnes i de fleste helsematspesialforretninger. Det blir ofte markedsført som “nålrot” og den anbefalte dosen er minst 500 milligram (mg) daglig. De som lider av kvinnelig mønster skallighet har også sett positive effekter ved bruk av aktuelle løsninger.

Noen bruker aktuelt nettle for håravfall i form av ekstraktkremer, løsninger, sjampo og balsam. I tillegg til å blokkere produksjonen av overskytende androgener, antas aktuelle applikasjoner å stimulere hodebunnen, styrke hårselen og stimulere hårets rot. Bivirkninger ved bruk av aktuelt nål inkluderer hodebuk irritasjon, kløe og milde brennende følelser. Før du bruker aktuelt nettleekstrakt, anbefales det at enkelte brukere utfører et allergipatchtest eller konsultere en medisinsk profesjonell.

Bivirkninger ved å ta nettle oralt inkluderer fordøyelsesbesvær, gass, oppblåsthet og problemer med urinering. Enkelte typer mennesker bør ikke ta nudeltilskudd, inkludert de med hjerte- og nyresykdom. Når absorbert av blodet, kan nettleekstrakt føre til at kroppen beholder overflødig væske.

Alopecia areata pasienter bruker noen ganger nettle for håravfall, siden foreløpig forskning har vist at denne metoden har en viss suksess i kampen mot denne autoimmune lidelsen. Sykdommen får kroppen til å kaste sitt eget hår fordi det i det vesentlige avviser det som en trussel mot sitt eget immunsystem. Mange av disse pasientene prøver nettle i det aktuelle formatet i håp om at det vil stimulere hårveksten.