Hvor effektivt er oksytetracyklin for akne?

Oksytetracyklin kan være effektiv for aknebehandling, selv om det kan ta opptil en måned før medisinen begynner å virke. En medisinsk profesjonell kan anbefale dette eller andre antibiotika i tetracyklinklassen dersom pasienten ikke svarer på mer konservative aknebehandlinger. Hvis det ikke settes noe svar etter seks ukers behandling, kan det være nødvendig å bytte til et annet antibiotika for å se om det vil fungere. Misbruket av oksytetracyklin for akne kan noteres i pasientens medisinske rekord, slik at medisinen ikke blir forsøkt igjen.

Pasienter kan ta oksytetracyklin for å behandle akne for å drepe bakteriene som er ansvarlige for utviklingen av akneflater. Medikamentet trenger flere uker til å virke på bakteriepopulasjonen, og huden trenger fortsatt tid for å rydde. Innen seks uker, bør pasientens lesjoner hovedsakelig løses, selv om det kan være noen pockmarking og arr som blir mindre synlig over tid. I studier som sammenlignet tetracyklin for akne til en placebo, var antibiotika mye mer effektivt.

Veiledning for å ta denne medisinen kan omfatte varierende doser, avhengig av en lege erfaring med andre pasienter. Det er viktig å følge instruksjonene og legge merke til eventuelle tilleggsråd. Pasienter kan oppleve at det hjelper med å rengjøre huden regelmessig med såpe og varmt vann, for eksempel for å holde bakterienivået nede da de tar oksytetracyklin for akne. Det kan også være nyttig å regelmessig bytte sengetøy og putevar for å holde sengetøyet hygienisk.

Når akne er ryddet, kan antibiotikabehandling fortsette å forhindre gjenvekst av bakterier. Utvidet bruk av antibiotika kan bidra til økning av stoffresistens, slik at pasienten til slutt må bytte til en annen medisin for å kontrollere akne. Hvis flekkene kommer tilbake, kan et annet antibiotika anses å adressere flareup. Å holde akne under kontroll med periodiske korte antibiotikakurs kan holde pasientens hud relativt klart mesteparten av tiden uten å fremme antibiotikaresistens i organismer som er ansvarlige for utbrudd.

Bivirkninger fra denne medisinen er i de fleste tilfeller relativt milde. Noen som bruker oksytetracyklin for akne, utvikler gastrointestinal opprør eller leverskade. Dette legemidlet er heller ikke trygt for bruk hos gravide, fordi det kan påvirke utviklingen av føtale bein og tenner. Hvis akne er et problem i svangerskapet, er andre behandlinger tilgjengelige. Pasienter som blir gravid mens de er på oksytetracyklin for akne, bør slutte å ta medisinen og diskutere situasjonen med sine omsorgspersoner.