Hvor mye vann skal jeg drikke daglig?

Helseeksperter sier at den gjennomsnittlige personen skal drikke åtte 8-unse (236,6 ml) briller med vann daglig. Nøyaktig hvor mye vann du skal drikke hver dag, kan avhenge av hvor stor du er. Noen helsepersonell anbefaler å drikke en halv ounce (14,8 ml) per 1 kilo (0,45 kg) kroppsvekt. For eksempel, hvis du veier 150 pounds (68 kg), bør du drikke 75 gram (2,2 liter) vann daglig. Andre faktorer som kan påvirke hvor mye vann du bør drikke daglig inkluderer ditt fysiske aktivitetsnivå, klimaet der du bor, kostholdet ditt og visse andre helse- eller medisinske faktorer.

Hvis du er aktiv i sport eller været er varmt eller fuktig der du bor, bør du legge til mer vann til din daglige drikkekvote. Dette skyldes at kroppen din vil miste væske mens du svetter. Å drikke tilstrekkelig mengde vann vil fylle opp væskenivået i kroppen din. Mange helseeksperter anbefaler også å drikke destillert vann i stedet for vann fra springen, som kan inneholde klor eller andre urenheter.

Det er ofte sagt at en person trenger å drikke mindre vann daglig hvis han eller hun bruker vannet mat, som supper eller meloner. Andre mener at drikking av andre drikker vil redusere mengden vann som en person trenger å drikke daglig. Det antas å være noen sannhet til disse teoriene, men i hvilken utstrekning andre typer væsker kan telles mot en persons daglige vanninntak, er et spørsmål om debatt blant mange helsepersonell.

Noen helseeksperter sier at kroppen behandler vannholdige matvarer og andre drikker på en måte som er forskjellig fra måten den behandler vann på, slik at erstatning av andre typer væsker for vann ikke gir tilstrekkelig fuktighet. De fleste eksperter er imidlertid enige om at vanlig vann er den beste kilden til væsker. Dette er fordi det ikke inneholder kalorier eller tilsetningsstoffer, det er billig, og det er lett tilgjengelig i de fleste deler av verden.

Kvinner som er gravide eller ammer, personer som lider av sykdommer som forårsaker oppkast eller diaré og personer som prøver å gå ned i vekt, bør vanligvis drikke mer vann daglig. Visse andre medisinske tilstander, som blæreinfeksjoner, bør også behandles med en økning i vannforbruket. Økende vanninntak fyller ikke bare kroppens væsker, det hjelper også kroppen til å skylle ut uønskede stoffer. For eksempel brenner fett å miste vekt skaper avfallsprodukter som må skylles ut fra kroppen. Drikker mer vann daglig vil bidra til å fjerne disse giftene fra kroppen.

Noen mennesker som lider av vannretensjon, også kjent som oppblåsthet, er motvillige til å drikke ekstra vann fordi de tror at det vil gjøre oppblåstheten verre. Å beholde vann er imidlertid ofte et tegn på at kroppen ikke får nok vann, noe som får det til å hakke det lille vannet det har. Mot-intuitivt, selv om du føler oppblåst eller anklene dine er hovne, vil drikke mer vann faktisk hjelpe deg å kaste overflødig væske som er lagret i vevet ditt.

Det er mulig å overdose på vann. For mye vann kan kaste kroppens elektrolytter ut av balanse og kan forårsake mange typer symptomer, inkludert hodepine, kramper, kvalme, forvirring og oppkast. I noen tilfeller kan det til og med være dødelig. Vannforgiftning, også kalt vannforgiftning, er imidlertid svært sjelden, og forekommer hovedsakelig under uvanlige forhold, og når enorme mengder vann forbrukes innen kort tid.