Hvor nøyaktig er hårfollikk test?

Hårfollikeltesting sies å være ekstremt nøyaktig for å oppdage lavere nivåer av narkotikabruk samt narkotikabruk over en lengre periode. For eksempel er det noen stoffer som kan være vanskelig å oppdage i en persons urin når flere dager har gått. Hårfollikelmedikamenttesting kan imidlertid oppdage narkotikabruk som skjedde i uker eller måneder før personen ble testet. Deteksjonstider for legemiddeltest kan avhenge av hvilken type stoff som ble brukt, hvor ofte den ble brukt, og stoffskiftet til personen som blir testet. Vanligvis er hårfollikelprøven imidlertid nøyaktig i mye lenger tid enn en medisin eller urintest.

Ofte anses hårfollikkprøving som den optimale testen av valget fordi den er svært nøyaktig og gir utvidede legemiddelbruk deteksjonstider. Mens deteksjonstiden for medikamentet varierer, er det ofte dager med urin og blod som oppdages. For eksempel kan bruk av marijuana bare oppdages i urinen i opptil 63 dager hos en person som har brukt den daglig. En follikeltest kan imidlertid produsere nøyaktige resultater i opptil tre til seks måneder. I de fleste tilfeller anses en 90-dagers detekteringstid som standard for hårfollikeltesting.

Det er lengden på en persons hårprøve som begrenser hvor langt tilbake en follikkeltest kan oppdage narkotikabruk. En 90-dagers deteksjon regnes som vanlig, siden narkotikabruk kan oppdages tilbake så langt selv når håret er kort. For eksempel er så lite som 1,5 tommer (ca. 3,81 cm) hår nødvendig for 90-dagers deteksjon av et bredt spekter av stoffer. Hvis håret som er tilgjengelig for testing, er mye lengre, kan imidlertid en medisinskest avsløre nøyaktige resultater i en mye lengre periode. Det kan for eksempel avsløre narkotikabruk som skjedde flere måneder før testingen.

En av årsakene til at hårfollikulærmedisinprøver anses å være så nøyaktige, er at det ville være svært vanskelig for noen å avlede håret og lure en follikeltest. Det er noen selskaper som selger spesielle sjampo, te og andre produkter som de hevder, er nyttige for å slå hårfollikkprøver. Disse produktene fungerer vanligvis ikke, men. Selv å kutte av alt håret på hodet er det lite sannsynlig å jobbe for å blokkere narkotika deteksjon. Hår for legemiddelprøving kan tas fra andre deler av kroppen. Pubisk hår brukes vanligvis ikke til medisinsk testing.