Hvor vanlig har feber med lupus?

Feber er et av de vanligste tidlige tegn på lupus. Personer som har blitt diagnostisert med lupus opplever noen ganger lupus “bluss”, eller perioder når sykdommen forverres, disse blussene kan bli ledsaget av feber i tillegg til andre symptomer. Lupus pasienter er ofte mer utsatt for infeksjon, som vanligvis er ledsaget av feber. Det er også typisk for mange lupuspatienter å regelmessig kjøre temperaturer som er en eller to grader over normalt.

Selv om feber kan være en tidlig indikator for lupus, kan det være vanskelig for en udiagnostisert pasient å fortelle forskjellen mellom en lupusfeber og en feber som skyldes sykdom. Faktisk kan utbruddet av lupus føles som en typisk influensa-en tilstand som kalles “influensalignende syndrom”. Disse symptomene inkluderer muskelsmerter, ledsmerter og tretthet. For å skille mellom influensa og lupus, bør en person se på andre lupus symptomer, som vekttap eller gevinst, håravfall, munnsår, tørre øyne og lett blåmerker. Et utslett kan også dukke opp i ansiktet og dekke nesen og kinnene, og hudlesjoner eller utslett vil vanligvis bli verre når de blir utsatt for sollys.

“Normal” temperatur varierer fra person til person, men universell normal temperatur for et sunt menneske er ca. 98,6 grader Fahrenheit (37 grader Celsius). En feber anses å være en temperatur høyere enn 99,6 grader Fahrenheit (ca. 37,5 grader Celsius). Mange pasienter driver en kronisk lavfrekvent feber med lupus, en eller to grader over normal, ledsaget av andre vanlige symptomer på lupusfarehår, munnsår, tretthet eller muskelsmerter.

Siden det er vanlig for pasienter å kjøre en liten feber med lupus regelmessig, er det viktig for en person å finne ut hva som er “normalt” for ham ved å ta temperaturen flere ganger om dagen. En person med lupus bør se på feber når han ikke føler seg bra, og bør trene god hygiene for å forhindre infeksjon. Hvis en feber med lupus høyere enn 102 grader Fahrenheit (ca. 38,9 grader Celsius) oppdages, bør pasienten konsultere legen så snart som mulig, høy feber er et tegn på infeksjon. Andre tegn på infeksjon inkluderer uvanlig smerte, kramper, hevelse, hodepine med nakkestivhet, pusteproblemer, kvalme og diaré.

Infeksjon kan være et betydelig problem for personer med lupus, da mange av medisinene tatt av lupuspasienter gjør dem mer utsatt for infeksjon. Slike medisiner inkluderer immunosuppressive stoffer, kortikosteroider, store mengder aspirin og ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (NSAIDs). Infeksjoner kan komme i mange forskjellige former, inkludert urinveisinfeksjon og luftveisinfeksjon. Eventuell infeksjon bør tas alvorlig, da det kan føre til død hos lupus pasienter.

Uansett årsak, bør lupus pasienter være sikker på å drikke rikelig med væsker for å forhindre dehydrering under feber. Mens enkelte eller kroniske lavkvalitets feber kan være relativt harmløse, bør høy feber med lupus være et signal om at det er på tide å konsultere lege før tilstanden blir verre. Dehydrering kan signalere farlige responser i kroppen for lupus pasienter.