Hvordan behandler jeg brusk smerte?

Behandlingen som brukes til brusk, kan avhenge av bruskstedet og hvordan det har blitt skadet. Vanligvis kan en person imidlertid behandle brusk smerte med over-the-counter smertestillende midler. Andre behandlingsmetoder inkluderer teknikker for å ta vare på den skadde delen av kroppen for å redusere hevelse, noe som også bidrar til å lindre smerte. For personer med alvorlige bruskskader, kan det være nødvendig med kirurgi for å sette en permanent stopp på smerten.

Brusk finnes i deler av kroppen som trenger støtdemping, som for eksempel mellom bein. I denne rollen beskytter det bein og leddene fra krøllebevegelser. Brusk har en komprimerbar kvalitet som gjør at den kan absorbere og motstå kraft som muligens knuser bein hvis den samme kraften ble påført den. Det finnes også andre typer brusk som gir struktur for deler av kroppen, for eksempel øredobber.

Noen ganger brusk er revet. En slik skade kan være svært smertefullt, og mange behandler det med over-the-counter medisiner. Blant de som vanligvis brukes til å behandle brusk, er ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (NSAIDs). Narkotika i denne kategorien inkluderer ibuprofen, naproxen og aspirin. Disse medisinene hjelper ikke bare å behandle bruskssmerter som utvikler seg på grunn av en skade, men de bidrar også til å redusere betennelser som bidrar til smerte.

Foruten medisiner, kan en person også bruke is til det berørte området. Dette bidrar til å redusere hevelse og behandle brusk smerte. Å hvile det berørte området og holde det forhøyet kan også vise seg å være nyttig. For eksempel, hvis en person har revet brusk i kneet, kan han hvile med det høyt over hans hjertenivå.

I noen tilfeller kan behandling av bruskskader i hjemmet være nok, og til slutt kan smerten avta. Noen kan kreve kirurgi for å reparere skadet brusk, men. Den kirurgiske prosedyren som brukes til å reparere brusk, kan variere, avhengig av hvor skadene befinner seg og omfanget av skaden. Kirurger kan barbere hakkede brusk eller sy sammen igjen. I enkelte tilfeller kan de til og med fjerne en skadet del av brusk og erstatte den med donorkrisbehandling.

En person kan også oppleve smerte når brusk i kroppen hans blir betent. For eksempel kan brusk funnet mellom ribben og brystbenet bli betent etter en skade, infeksjon eller til og med belastning av nysing og hoste. Slike brusk smerter blir ofte behandlet med over-the-counter smertestillende midler, som ibuprofen og aspirin. Muskelavslappere kan også brukes.