Hvordan behandler jeg en cyste med pus?

Behandling av en cyste med pus innebærer vanligvis anvendelse av varme komprimerer til området og muligens å ta antibiotika. Disse cysterene er forårsaket av en bakteriell infeksjon som kan være svært smittsom og spre seg til andre mennesker eller til forskjellige steder på kroppen. Vanligvis vil en cyste sakte sakte med mindre pusen drenerer naturlig eller dreneres av en lege. En cyst med pus blir noen ganger referert til som en abscess, og kan dukke opp overalt på kroppen, inkludert munnen.

En cyst med pus skal alltid vurderes av en helsepersonell som kan anbefale en effektiv behandlingsplan. Hjem rettsmidler for behandling av en cyste med pus inkluderer å legge en varm komprimering på området flere ganger om dagen. Dette vil bidra til rask healing og vil også oppmuntre cysten til å drenere. Det anbefales aldri å forsøke å presse cysten eller forsøke å lanse den hjemme, da dette kan øke risikoen for å spre infeksjonen sterkt.

Aktuelt eller muntlig antibiotika er ofte foreskrevet for å behandle en cyste med pus. Av og til vil helsepersonell foreskrive en kombinasjon av begge, spesielt hvis cysten er dyp. Også fargene og egenskapene til pus er ikke indikatorer på typen eller alvorlighetsgraden av infeksjonene, da cyster som inneholder minimal mengder hvitpuss kan være like smittsomme som cyster som inneholder store mengder mørkfarget, tykt pus.

Fargen på pus i en cyste varierer vanligvis fra hvitt til mørkt brunt, med farger av gul og grønn, innimellom. Rosa eller dyprød pus kan også forekomme, og dette skjer når blodet blandes med pus. I tillegg til antibiotika kan helsepersonell også anbefale antibakterielle såper. Omhyggelig hygiene er ekstremt viktig når du berører en infisert cyste for å hindre at infeksjonen sprer seg. Hendene skal vaskes godt før og etter at de kommer i kontakt med infeksjonen og varme komprimerer bør endres etter hver bruk.

Noen ganger kan en cyste med pus bli så alvorlig at det medfører systemiske symptomer. Disse kan omfatte feber, kuldegysninger, kvalme og kroppssmerter. I tillegg kan hodepine, svimmelhet og tretthet forekomme. Helsevernsleverandøren må informeres samtidig når det oppstår systemiske eller kroppslige symptomer for å unngå risiko for alvorlig blodinfeksjon.