Hvordan behandler jeg en infisert tungen piercing?

En smittet tungen piercing trenger generelt rask oppmerksomhet, siden din pierced tungen er noe mer sårbar for komplikasjoner i forhold til andre typer body piercings. Mild infeksjoner kan ofte behandles ved å skylle munnen for å redusere bakterievæksten, glasur det gjennomborede området, og oppnå et reseptbelagt antibiotika fra en lege. En lege bør vanligvis undersøke en infisert tunge selv om tegn på infeksjon synes å være mindre i begynnelsen. Symptomer på en smittet tunge piercing inkluderer ofte en dyp rød farge rundt piercing, overdreven hevelse, vedvarende halitosis og en ubehagelig smak i munnen.

Når du først merker tegn på en infisert tunge ring, løsne en spiseskje saltvann i et glass varmt vann og skyll munnen grundig med denne blandingen minst tre til fire ganger per dag. Du kan også blande noen få dråper apotek hydrogenperoksid eller en liten mengde alkoholfri munnvann i vann og skyll med disse som et annet alternativ. Smerte og hevelse kan reduseres ved å suge eller forsiktig tygge på små isbrikker. Hvis din piercing bløder eller har drenering av gulgrønn pus, anbefales en lege besøk så snart som mulig. Inntil du kan se en lege, kan en varm saltvannskompress som holdes over din gjennomborede tunge, noen ganger hjelpe til med å drenere den smittsomme saken.

Mange leger anbefaler at smykkene fjernes fra din infiserte piercing, selv om noen erfarne kroppspiercere gir råd til dette tiltaket. En infeksjon kan bli fanget inne i en gjennomboret tunge som får lov til å helbrede, noe som resulterer i mulig vevsødeleggelse og behovet for kirurgi på tungen for å forhindre alvorlige helserisiko. Infiserte piercinger må generelt stå åpen for at pus og skadelige bakterier skal fjernes helt. En av de alvorligste komplikasjonene som kan oppstå som følge av ubehandlet tungeinfeksjon er hepatitt, noe som kan føre til permanent leverskade.

Orale antibiotika er en av de vanligste behandlingene for en infisert tungen piercing, og leger ordinerer vanligvis dem i en til to uker. Under helbredelsesprosessen følg nøye alle instruksjonene for å ta medisinen, så vel som å holde den smittede tungen ren. Siden munnen er et av de rikeste miljøene for bakterievekst, vil legen din også sannsynligvis anbefale å pusse tennene med en myk børste umiddelbart etter matinntaket. Sammen med å skylle munnen, vil børsting fjerne eventuelle små matpartikler som potensielt kan gjøre en infisert tannpiercing verre.