Hvordan behandler jeg en leppinfeksjon?

Behandling av en leppinfeksjon innebærer vanligvis å holde det berørte området rent og muligens anvende et antibiotikum over bordet (OTC). Dette er bare de første skrittene du kan ta hjemme, men det kan være bra å se en lege for ytterligere hjelp hvis infeksjonen varer mer enn et par dager eller ikke viser forbedring ved hjemmebehandling. En lege kan avgjøre om helsen din vil bli bedre betjent av et oralt eller intravenøst ​​(IV) antibiotika eller til og med av en antifungal medisinering. Når du er på riktig behandlingsforløp, trenger du kanskje bare tålmodighet for å håndtere helingsprosessen.

Når du har en leppinfeksjon, er det en av de viktigste tingene å gjøre det rent. Hvis du har et smittet kutt, skrape eller sår på leppen din, vil du vanligvis gjøre det bra å holde mat og annet rusk ut av det. Du kan også forhindre ytterligere problemer ved å unngå å berøre leppen din ofte. Å holde det rent kan også bidra til å forhindre deg i å føle unødvendig smerte og introdusere ekstra bakterier som kan forverre infeksjonen.

Antibiotika kan også vise seg nyttig når du prøver å behandle en leppinfeksjon. For det første kan du bruke en antibiotikakrem som du kjøper i disken til det berørte området, være forsiktig så du ikke får medisinen i munnen din. Slike kremer er vanligvis referert til som aktuelle medisiner, siden orale antibiotika vanligvis ikke er tilgjengelige uten lege resept. Du kan også gjøre det bra å søke lege råd for å sikre at de trinnene du har tatt, er tilstrekkelige for den typen infeksjon du har inngått.

Hvis du besøker en lege for behandling av en leppeinfeksjon, vil han trolig undersøke området for å bestemme årsaken til infeksjonen. Avhengig av infeksjonens alvor, kan en lege foreskrive et effektivt antibiotika for å behandle det, eller han kan fortelle deg at du fortsetter med OTC-behandlingen. Hvis han foreskriver medisiner, kan det ta form av orale antibiotika eller antifungale midler, selv om en lege noen ganger vil anbefale reseptbelagte lokale behandlinger i stedet. Orale medisiner er ofte mer potente og effektive fordi de jobber fra innsiden av kroppen utover for å bekjempe infeksjonen.

Noen ganger er det nødvendig med IV-antibiotika for å behandle en leppinfeksjon. Dette er ofte tilfellet når en infeksjon starter i leppen, men sprer seg gjennom blodbanen og påvirker andre deler av kroppen. Hvis du trenger IV-antibiotika, kan legen din anbefale sykehusinnleggelse i løpet av behandlingen.