Hvordan behandler jeg et knust kne?

Bruised knær oppstår fordi noen type skade har forårsaket de små blodkarene rundt kneet for å lekke blod under huden. I noen tilfeller kan blæren være øm i berøring, så vel som litt sår. Det er også en sjanse for at blåmer inn i selve beinet, og mer alvorlig enn bare en blodkolleksjon under huden. Uansett er det flere effektive måter å håndtere et knust kne og legge til rette for helbredelsesprosessen.

Et av de første trinnene for å effektivt behandle et skadet kne er å vurdere graden av skade som har skjedd. Dette vil kreve tjenester av en kvalifisert lege. Etter en nøye undersøkelse av kneskade som inkluderer å ta røntgenstråler og muligens en MR, kan legen avgjøre om skadede ledbånd er involvert, eller om det er noen skade på knærne på kneet. Når opprinnelsen til bruising er identifisert, er det mulig å gå videre med å behandle tilstanden.

For omtrent alle typer knuste kne, anbefales bruk av ispakker. Denne behandlingen kan administreres umiddelbart, selv før du ser en lege. Hvis en ispakke ikke er tilgjengelig, vil en pose med frosne grønnsaker fungere. En annen rask erstatning involverer å bruke en resealable lagring dårlig som er fylt med isbiter eller sjetonger. Ved å bruke is til knær umiddelbart, vil det bidra til å minimere hevelsen og gjøre det lettere for en lege å vurdere problemet.

I situasjoner hvor det knuste kneet skyldes fysisk stress som fører til at noen blodårer lekker blod under huden, er det vanligvis ingen årsak til alarm. Å ta en enkel anti-inflammatorisk medisin, slik som aspirin, vil lette smerten. Om et par dager, bør blåmerker begynne å falme. Etter en uke må blæren være helt borte.

Men hvis det knuste kneet er et av de utadvendte tegnene på mer alvorlige knærproblemer, kan legen velge å anbefale at kneet pakkes inn med en støtteforbindelse. Ispakker kan fortsatt brukes flere ganger om dagen for å lette hevelsen. Reseptbelagte medisiner kan være nødvendig for å forhindre infeksjon og fremme helbredelse. I tillegg kan noen leger veilede pasienter for å øke sitt inntak av vitaminer som A, C og K for å styrke immunsystemet, bekjempe infeksjon og fremme beinhelbredelse.

Uavhengig av brudens natur er resten svært viktig for gjenopprettingsprosessen. Å knytte kneet opp mens du sitter og begrenser aktiviteter som å løpe eller sykle i flere dager, vil gå langt for å la kroppen helbrede seg. I tilfelle av beinblåse kan det ta en måned eller så for helingen å være fullført. Samarbeide med legen din for å avgjøre hvilke aktiviteter som anses å være sikre i hver fase av utvinningen.