Hvordan behandler jeg forkjølelse?

Førstehjelp til kalde forbrenninger innebærer mange vanlige førstehjelpsapplikasjoner, inkludert riktig rengjøring og dekker det berørte området, ved hjelp av varme kompresser eller vann for å forsiktig oppvarme vevet, og forsyne offeret med varme drikker for å hjelpe til med å varme opp hele kroppen. Forkjølelse er et resultat av frostskader og kan føre til alvorlige komplikasjoner hvis det ikke behandles raskt, eller hvis personen fortsetter å bli utsatt for ekstreme kuldeforhold. I likhet med tradisjonelle brannskader, kan forbrenninger karakteriseres av blister og det berørte vevet kan føle seg varmt for offeret. Uten rask førstehjelp og erfaren medisinsk behandling, kan tilstanden forverre og resultere i gangren i hud og muskelvev, og det kan være nødvendig med kirurgisk amputasjon av lemmer.

Spesielt i friluftslivet uten tilgang til ly eller varme, er en av de mest effektive måtene å behandle en brenn ved å ordentlig pakke inn de berørte områdene. Frostbite påvirker ofte ansiktet, inkludert nese og ører, så vel som fingre og tær. De fleste medisinske eksperter antyder bruk av ren, steril gassbind for å pakke de frostbitte hender, føtter, fingre og tær forsiktig, og sørg for å skille tallene. Store striper av gasbind kan brukes til å dekke ansiktet hvis det er tilgjengelig. Førstehjelpspersonellene kan også bruke skjerf og alt tilgjengelig materiale til denne bruken.

Uansett hvilke områder av kroppen som er påvirket av frostskader, anses forsyning av offeret med varme eller varme drikker også som en effektiv førstehjelpsbehandling. Det er viktig å overvåke temperaturen på drikkevaren for å sikre at kroppen ikke går i støt på grunn av ekstreme temperaturforskjeller. Varm sjokolade, te og kaffe er gode valg, men å tilby varmt vann å drikke er like effektivt hvis det er alt som er tilgjengelig.

Varm komprimerer og vannbehandlinger anbefales også til behandling av forkjølelsessymptomer. Kompressene kan forsiktig legges eller vikles rundt de skadede ekstremiteter og endres etter behov når kompressen avkjøles. Som varm drikkebehandling er det viktig å sikre at kompressen eller vannet er varmt, ikke varmt, for å beskytte huden og vevet. Varmt vann kan også brukes til å behandle en kald forbrenning til nødhjelpen kommer eller kan nås. Vannet skal sirkuleres så mye som mulig rundt det frostbitte vevet for langsomt å øke temperaturen på stedet.