Hvordan behandler jeg hvite flekker på tannkjøttet? (Med bilde)

Behandling av hvite flekker på tannkjøttet avhenger i stor grad av den spesifikke årsaken til problemet. I noen tilfeller er disse ufarlige og vil gå bort alene, men i andre tilfeller kan hvite flekker på tannkjøttet være et tegn på et alvorlig problem som en infeksjon eller de tidlige stadiene av kreft, noe som krever øyeblikkelig oppmerksomhet. Det er best å holde øye med flekkene og se om de begynner å helbrede uten inngrep, eller hvis de ser ut til å bli verre. Hvis du er i tvil, er det alltid best å få en lege se på flekkene for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

I noen tilfeller oppstår hvite flekker på tannkjøtt som en bivirkning av tannblegemiddelbehandlinger. Når dette skjer, vil flekkene vises ganske plutselig etter at blekningsbehandlingen er fullført, på grunn av at noen av kjemikaliene kommer på tannkjøttet. I denne situasjonen trenger du ikke å gjøre noe for å behandle dem, og flekkene skal falme og forsvinne på egenhånd innen to eller tre dager.

Hvis du har hatt noen form for skade på munnen din, kan de hvite flekkene på tannkjøttet være et resultat av abscesser eller sår. Disse er relatert til infeksjon og vil vanligvis kreve noen type behandling, ofte i form av antibiotika. Du kan bidra til å berolige irriterte eller infiserte områder ved å bruke en mild saltvannsløsning, hvirvle rundt i munnen og over det skadede området.

Hvite flekker på tannkjøttet kan også skyldes gjærinfeksjoner som det som er forårsaket av Candida Albicans, en tilstand som bør bringes til din leges oppmerksomhet. Svampinfeksjoner er vanligvis ikke skadelige, men de kan være et tegn på et underliggende problem, så det er best å ikke ignorere dem. Vanligvis vil antifungal medisiner løse problemet.

Vedvarende hvite flekker på tannkjøttet kan også være et resultat av leukoplaki, som er en forstadig tilstand som kan påvirke tannkjøttet, kinnene, tungen eller andre munndeler. Røykerne, drikkere og de som tygger tobakk, har høy risiko for denne typen kreft, men det kan påvirke noen. De hvite flekkene som er forårsaket av denne tilstanden, kan ikke se ut som mye når de først starter, men de kan utvikle seg til et alvorlig, livstruende problem hvis de ignoreres.

Når de står overfor hvite flekker på tannkjøttet, spesielt hvis de vedvarer, er det best å få dem sjekket ut av en lege eller en tannlege så snart som mulig. Behandling av flekker relatert til kreft kan være vanskelig og kan kreve kirurgi, kjemoterapi og andre behandlinger. Jo tidligere du identifiserer og behandler et potensielt alvorlig problem, desto bedre er sjansene for et positivt utfall.