Hvordan behandler jeg hyperkeratose?

Hyperkeratose er en tilstand som er preget av fortykning av det ytre laget av en persons hud. Måten en person behandler hyperkeratose kan avhenge av sin form. For eksempel kan en person bruke fuktighetskrem til å håndtere fortykket hud hjemme, men kan trenge en lege hjelp til å håndtere korn, bryst og vorter. En lege kan ordinere spesielle kremer og salver for å håndtere denne tilstanden i noen av dens former. I tillegg kan bading i badolje bidra til å forbedre mindre former for tilstanden.

Hyperkeratose utvikler ofte når huden forsøker å beskytte seg mot konstant friksjon. For eksempel kan en person som bærer sko som er for stramme, utvikle korn på føttene, mens en person som håndterer verktøy med jevne mellomrom, kan utvikle callouses. Noen ganger utvikler den fortykkede huden som kroppen fungerer for å forsvare seg mot betennelse, irritasjon og til og med fra infeksjon. I noen tilfeller er årsakene til den fortykkede huden ukjente, og noen mennesker synes å arve den.

Ofte behandler mennesker med mindre former for hyperkeratose tilstanden hjemme. For eksempel kan en person som utvikler grov hud på knelene eller albuene suge de grove flekkene i fuktighetsgivende løsninger og bruke kremer og kremer for å forsøke å myke den tørre, ruete huden. En person som har calluses og corns kan også suge og fukte huden hans, men kan kreve en lege å fjerne calluses og barbere kornene. Selv om det er noen over-the-counter preparater som markedsføres som behandlinger for corns og calluses, inneholder de vanligvis kjemikalier som kan irritere eller skade huden. Det er lurt å søke lege råd før du bruker slike preparater.

Noen ganger vises hyperkeratose i form av vorter, som er små humper forårsaket av et virus. Viruset kan spres av hud til hudkontakt og kan til og med bli plukket opp ved å dele sko eller gå barfot i et skap. Vanligvis rådes folk til å søke lege råd når de behandler vorter. En lege kan anbefale en kjemisk behandling, for eksempel anvendelse av salicylsyre, eller han kan bruke flytende nitrogen for å fryse dem. Vorter kan kuttes ut og brennes også, men disse metoder for fjerning kan forårsake arrdannelse.

Når hyperkeratose tar form av en hudkondisjon som kronisk eksem, som er preget av tørr, kløende, tykk hud, kan reseptbelagte medisiner gi den mest effektive behandlingen. Eksempelvis kan eksem behandles med lokal steroider. På den annen side kan leger fryse, brenne eller skrape seborrheic keratoses vekst, som er godartede, runde eller ovalformede vekster, fra huden.