Hvordan behandler jeg knehyperextensjon?

Knæhyperextensjon er en tilstand hvor kneet er rettet utover de normale grensene til leddet. Når dette skjer, øker muligheten for en eller annen type kneskade kraftig. Selv en mild og øyeblikkelig bøyning av denne typen kan resultere i anstrengelse av knelamenter, spesielt den fremre korsbåndet eller ACL. Hovedfokuset ved behandling av knehyperextensjon innebærer lindring av unaturlig stress samtidig, samt minimering av hevelse og betennelse. I noen tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi dersom kneleddene er skadet.

I tilfelle knæhyperextensjon oppstår på grunn av en eller annen type trening eller en ulykke som bøyer knærne i en vanskelig posisjon, er det en god sjanse for at en eller flere leddbånd blir anstrengt eller muligens revet. Hevelse er sannsynlig å begynne umiddelbart, noe som bare plasserer ekstra stress på de allerede skadede ligamentene. Bruk av is så fort som mulig vil bidra til å redusere hevelsen, og også bidra til å lette smerten som sannsynligvis skyter opp og ned i beinet.

Etter påføring av is, er det viktig å søke lege så raskt som mulig. En lege kan vurdere skaden, ofte ved bruk av røntgenstråler eller en type skanningsutstyr. Avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, kan det være mulig å foreskrive antiinflammatoriske medisiner og påføre en kompresjonsbandasje som holder kneskålen og leddbåndene på plass mens skaden helbringer. Hvis skaden er alvorlig, kan det imidlertid være nødvendig med en type operasjon for å koble sammen leddbåndene.

For mindre forekomster av knæhyperextensjon, kan et regime som involverer påføring av is flere ganger om dagen, sammen med å ta et anti-inflammatorisk legemiddel som ibuprofen, virke veldig bra. Ved å løfte det skadede benet, ta vare på å gi tilstrekkelig støtte til kneleddet, vil også fremskynde helbredelsesprosessen. Å holde vekten av benet i noen dager vil også gi stor forskjell i gjenopprettingsgraden. Hvis du må bevege deg, har du på deg en kompresjonsbandasje som er akkurat tett nok til å holde det skadede kneet i en naturlig posisjon, for å minimere stress. Bruk krykker til å komme rundt til legen din instruerer deg til å begynne å sette vekten tilbake på beinet.

For det meste, den beste måten å unngå knehyperextensjon er å være oppmerksom på kneet stilling mens du går, står eller engasjerer seg i sportsaktiviteter. Mens det er greit for knejusteringen til å være rett, står altfor mange mennesker med bunnen av benet forlenget fremover. Stilling av denne typen gjør det mye lettere å overextendere kneet i feil retning og føre til hyperextensjon av kneledd.