Hvordan behandler jeg nasal herpes?

Dessverre er det ingen kur tilgjengelig for nasal herpes eller andre herpes for den saks skyld, men den gode nyheten er at den er ganske behandles. Orale og aktuelle medisiner er tilgjengelige for behandling av ansiktsherpes, enten over disk eller i sterkere doser på resept. Bruk disse medisinene nøye og raskt kan helbrede utbruddet og lette symptomene.

Nasalherpes, som alle andre forkjølelsessår, bør behandles så tidlig som mulig. Ved de første tegn på brennende, prikkende eller støt og rødhet, bør medisiner brukes. Eventuelle blemmer i ansiktet kan være ødeleggende, siden ansiktet er så sterk en del av folks identitet. Behandling av symptomer på kaldssår tidlig kan forkorte levetiden til utbruddet og kan til og med forhindre at sårene utvikles i noen tilfeller.

Vanligvis er det første utbruddet av nasalherpes det verste, og gjentatte infeksjoner er mildere. Den første infeksjonen kan kreve muntlige medisiner, men etterfølgende utbrudd kan typisk behandles med en aktuell medisinering. Husk at medisiner for å behandle orale herpes vil vanligvis fungere like godt på herpes i nesen. Effektiviteten til ulike medisiner kan variere mellom enkeltpersoner, så vær ikke motløs hvis de første medisinene du prøver, ikke er veldig effektive. Fortsett å prøve forskjellige ingredienser til du finner et merke som fungerer sammen med systemet ditt.

Når du bruker en krem ​​for å behandle denne tilstanden, kan du følge noen enkle forholdsregler i stor grad øke effektiviteten av medisinen. Vask alltid hendene dine før du bruker en aktuell krem. Unngå å berøre kremet på hendene, og legg i stedet krem ​​på en bomullsapplikator som en q-tip. Bruk aldri samme stykke bomull mer enn en gang, da dette kan forurense kremen.

Det finnes flere over-the-counter og reseptbelagte medisiner tilgjengelig for å behandle symptomene på nasalherpes. Abreva®, Denavir® og Valtrex® er noen av de mest populære og effektive antivirale legemidlene på markedet for behandling av herpes. Det finnes også stoffer og salver som kan berolige ubehagelige symptomer på et herpesutbrudd. Aspirin, camphophenique og blisterleppe salve kan alle bidra til å stoppe eller minimere kløe og hevelse forbundet med herpes.

Under et nasal herpesutbrudd, er det noen ekstra skritt du kan ta for å behandle sår og fart langs gjenopprettingsprosessen. Det anbefales at du avstår fra å berøre sårene og holde av med å kysse til utbruddet har helbredet. Bruk av maisstivelse har vist seg å lette noe av kløen og forhindre at skrape mens sårene helbrer. Ispakker påført sårene kan også berolige kløe og redusere hevelse i området.