Hvordan behandler jeg solskinnblærer?

Å bruke for mye tid i solen uten beskyttelse som solkrem, fører ofte til solbrenthet, og i noen tilfeller smertefulle blærer. Mindre solbrentblærer kan ofte behandles hjemme med over-the-counter medisiner og rettsmidler, for eksempel solbrent spray. I alvorligere tilfeller kan solbrentblærer bli behandlet av en lege. Det er viktig å merke seg at blemmer som er hevet væskefylte sacs som utvikler seg som følge av skader på huden, er nødvendige for kroppens naturlige helbredelsesprosess, og bør aldri poppes av pasienten.

Disse blærene vil ofte pope og ose væske alene, og dette er en naturlig del av helbredelsesprosessen. Pasienten bør være forsiktig så du ikke klør på blærene eller ellers pop dem, da blærene ser ut til å beskytte huden mot ytterligere skade mens kroppen arbeider for å helbrede det skadede vevet. Hvis blærene blir sprukket før de er klare, er det økt risiko for komplikasjoner som infeksjon.

Mens blærene fortsatt er intakte, er den beste typen behandling ofte en medisinsk solbrent spray som kan kjøpes på nesten alle apotek uten resept. Denne typen sprøyte virker for å lindre smerte og ubehag forbundet med solbrenthet og holder området også sanitert. Når blisterene har brutt, kan en antibiotisk salve som brukes til å forhindre infeksjon.

Det er viktig å holde de berørte områdene rene hele tiden for å unngå infeksjon. Det solbrente området skal vaskes forsiktig med en mild såpe og forsiktig tørkes med et mykt, rent håndkle. Over-the-counter smerte medisiner som ibuprofen kan brukes til å redusere noen av ubehag mens du venter på at området skal helbrede.

Noen vanlige hjemmehjelpemidler for solbrenteblister inkluderer eddik, aloe vera og natron. Eddik kan sprayes direkte på det berørte området for å avkjøle huden og lindre smerten forbundet med solbrenthet. På samme måte kan aloe vera gel lette symptomene samtidig som det hjelper å helbrede huden. Baking soda kan også legges til bad vann eller blandes med vann i en spray flaske og sprayes direkte på det berørte området for symptomlindring.

Solskinnblærer kan noen ganger føre til hudinfeksjoner, som bør behandles av en lege. Noen vanlige tegn på infeksjon inkluderer økt smerte, hevelse og feber. Noen pasienter kan oppleve hovne lymfekjertler i nakken, armhulen eller lysken. Røde streker vil ofte strekke seg ut fra det berørte området når en infeksjon er tilstede, eller det kan puste ut blærene. Reseptbelagte medisiner, inkludert orale antibiotika, er noen ganger nødvendig for å behandle infeksjonen, slik at den ikke beveger seg inn i blodet, noe som forårsaker videre helsekomplikasjoner.