Hvordan behandler legene en spennefraktur?

Mens den vanligste behandlingen av en spenningsfraktur, også kjent som en torusfraktur, innebærer å sette et kast på den skadede bein, føler noen leger at mindre håndleddsfrakturer av denne typen effektivt kan behandles med splinter. Som barn er blant de vanligste ofrene for spennefrakturer, påpeker kritikere av spaltalternativet at barn enkelt kan fjerne en splint og dermed forsinke utvinningen. Noen ortopedere føler at et kast også bidrar til å redusere smerte raskere enn en skinne.

Behandling av spennebrudd begynner ved å håndtere pasientens smerte ved bruk av smertestillende midler, sedativer eller andre medisiner. Diagnose innebærer vanligvis en røntgen av det skadede området som skal avsløre en ufullstendig brudd hvor den ene siden av beinet er blitt komprimert eller “bukket”. En spenningsbrudd bør ikke forveksles med en grønnstikkbrudd, hvor den ene siden av beinet er helt ødelagt mens den andre siden har blitt bøyd. Denne tilstanden er mest sett hos barn hvis bein er mer fleksible.

En myk kast er vanligvis valgt i å behandle en spennefraktur og forblir på plass i tre uker eller mer, avhengig av hvor raskt benet healer. I sommermånedene kan det brukes en vanntett støpe som lar pasienten dusje, bade eller bade. Legen vil ofte foreskrive smertestillende medisiner som skal tas etter behov. Oppfølging av røntgenstråler kan bestilles av legen for å overvåke fremdriften til helbredelsesbenet. Selv om det er uvanlig hos barn, kan fysisk terapi bestilles i sistnevnte stadier av utvinning.

Før utladning blir pasienten vanligvis rådet til å hvile skaden så mye som mulig, og ibuprofen, acetaminofen eller acetaminofen med kodeinelixir foreskrives ofte for å håndtere smerte. Pasienten rådes til å kontakte legen dersom han eller hun opplever nummenhet, kulde, blek eller blå ekstremiteter, eller prikking. Toes og fingre skal forbli rosa og være varm til berøring. Hvis disse symptomene oppstår, anbefales det at pasienten øker den skadde delen over hjertet av hjertet ved hjelp av en pute eller forsterker. Skulle symptomene fortsette etter en halv time med høyde, blir pasienten vanligvis bedt om å komme til legekontoret for videre evaluering.

Andre råd gitt til spennefraktur pasienter inkluderer å holde støvtørrelsen, med mindre den er vanntett, unngår innsetting av gjenstander under støpningen, og unngår å gå på en skadet ben til godkjent av legen. Legene anbefaler ofte å bruke en hårføner plassert i en kul setting for å håndtere kløe. Ved fjerning av støpemidlet kan pasienten oppleve ledsmerter som vanligvis anbefales til mosjon eller fysioterapi.