Hvordan blir jeg kvitt kviser?

Pimples er irritert, hevet hudporer som kan fylles med hvit eller gul pus. De kan utvikle seg på overflaten av huden eller som harde cyster under huden. Pimples kan danne når bakterier er tilstede på huden, og forårsaker at porer blir betent. Porene kan også bli blokkert med overdreven tørr hudflak eller olje og resulterer i kviser. Tilstanden kan variere fra mild til alvorlig, men er herdbar.

Det er ulike faktorer som kan gjøre deg mer sannsynlig å få kviser, for eksempel genetikk, stress, hormoner eller reaksjoner på medisiner. For å kvitte seg med kviser og hindre mer fra å danne, må du holde ansiktet rent slik at bakterier ikke bygger opp. To ganger om dagen, bruk en ansiktsrengjør som er merket som mild, siden å vaske ansiktet overdrevet eller ved å bruke harde rensemidler, kan det få irritasjon av kviser. Hvis du har kviser på kroppen din, kan du bruke en kroppsrens som inneholder antibakterielle ingredienser fordi huden ikke er like følsom som ansiktet ditt.

Vasking er vanligvis ikke nok til å kvitte seg med kviser, så velg aktuelle medisiner for å påføre kviser. De fleste over diskprodukter inneholder to hovedingredienser: benzoylperoksid eller salisylsyre. Disse ingrediensene behandler bakterier, samt tørker opp overdreven olje og eliminere ekstra hudceller som blokkerer porene, men kan forårsake rødhet eller tørr hud. Påfør produktene direkte på noen kviser, så vel som det omkringliggende området for å holde flere kviser fra å utvikle seg.

Hvis du har et mer alvorlig tilfelle av kviser som du ikke kan bli kvitt hjemme, kan en hudlege ordinere antibiotika. Moderate pimples krever vanligvis en aktuell antibiotikakrem eller gel, men en hudlege kan foreskrive antibiotika piller for å kvitte seg med kviser som er mer sta. Hvis du har ekstremt smertefulle kviser som ikke reagerer på noen annen behandling, kan du få resept for isotretinoin, et medikament som tas oralt som begrenser oljeproduksjonen, men det kan ha alvorlige bivirkninger, som smertefull hudkreft, depresjon eller Fosterskader.

Når du blir kvitt kviser, er det forebyggende tiltak du kan ta for å sikre at de ikke kommer tilbake. Hvis du bruker sminke, velg produkter som er merket som ikke-bedøvende eller nonacnegenic fordi de kan være mindre sannsynlig å irritere huden. Pulverisert sminke kan også være mildere på huden din enn tunge væsker eller kremer, pluss de vil ikke blokkere opp porene dine så mye. Sminke bør vaskes av før du legger deg til sengs for å forhindre porene i tette og danner kviser.

Ta ekstra tiltak for å holde huden fri for bakterier ved å bruke rene vaskekluter, håndklær eller putevar. Telefoner kan også dekkes av bakterier og kan gni bort på ansiktet ditt, så tørk ned telefonen med en antibakteriell klut. Kviser kan også være forårsaket av bakteriene på hendene når du berører ansiktet ditt, så hold hendene rene og unngå å berøre ansiktet ditt, spesielt noen områder hvor du har en tendens til å få kviser.