Hvordan bruker jeg lidokainsalve?

Lidokainsalve er en type medisinering som brukes direkte på ytre kroppsoverflater. Det brukes til å behandle smerte og kløe på grunn av mindre hudirritasjoner og utslett. Det brukes også som en aktuell bedøvelse for å behandle mindre smerte i munn og hals. Anvendelsesmetoder avhenger hovedsakelig av tilstanden som behandles og stedet.

For hudforhold som solbrenthet, småskraper og utslett, bør lidokainsalve påføres først til en steril gauzepute, direkte fra beholderen, vanligvis en slags klemrør. Dette forhindrer kontaminering av resterende salve. Deretter skal salven forsiktig påføres, med en sirkulær bevegelse, til det berørte området. Det er ikke nødvendig å gni salven til den er fullstendig absorbert. Bare å gni den på overflaten, litt er tilstrekkelig. Mindre kutt og andre skader på huden kan også behandles på denne måten.

Selv om salve kan absorberes av huden, er lidokainsalve ikke vanligvis brukt på ubrutt hud. Det vil ikke hjelpe smerten fra en blåmerke, for eksempel. Bare forhold på hudoverflaten som solbrenthet og utslett vil bli påvirket. Lidokainsalve er effektiv som behandling for både smerte og kløe, og det kan være nyttig for å behandle insektbitt og forhold som helvetesild. I alle tilfeller foretrekkes gazeputeapplikasjonsmetoden.

Når det brukes i munnen, bør lidokainsalve påføres med en steril vatpinne. Påfør salven direkte på vattpinnen fra røret. Tørk overflaten som skal behandles så grundig som mulig, og bruk salven straks. Dette vil hjelpe salven å holde seg og bli absorbert. Det kan være fordelaktig å bruke bomullsbolter til å absorbere spytt til salven absorberes og har hatt en sjanse til å tre i kraft.

Bruk av lidokainsalve muntlig krever noen spesielle hensyn. Det kan dumme det berørte området, og dermed øker pasientens risiko for å bite ved tungen eller innsiden av kinnet ved et uhell. Det kan også forstyrre svelging. Av disse grunner bør ingen mat eller drikke, tyggegummi eller candy brukes eller forbrukes i minst en time etter bruk.

Som med noen medisiner, bør du følge instruksjonene som følger med lidokainsalve. Eller følg legen din instruksjoner for bruk. Noen mennesker kan være allergiske mot medisinen, og noen andre medisinske forhold kan utelukke bruken av det, så det er viktig å lese all informasjon som følger med medisinen grundig.