Hvordan drenerer jeg pus fra en abscess?

Dreneringspus fra en abscess bør utføres av en helsepersonell i et sterilt miljø. Hvis det gjøres feil hjemme, kan infeksjonen forverres eller spre seg til andre deler av kroppen. Når du tømmer pus fra en abscess, bruker helsepersonell generelt en engangsnåle til å aspirere eller trekke ut pus, fylle sylindernålen. Før prosedyren blir det abscessete området renset for å eliminere bakterier, og etter prosedyren er området generelt dekket med en antibiotisk salve og dekket med en steril dressing. Noen ganger blir et muntlig antibiotika gitt for å sikre at infeksjonen rydder.

En pus fylt abscess er forårsaket av en bakteriell infeksjon, og hvis den ikke behandles, kan det føre til alvorlig blodinfeksjon. Symptomer på en abscess kan inkludere smerte, betennelse og rødhet. Pus kan være hvit, grønn eller gul, men rød eller rosa pus kan også bli lagt merke til. Dette skjer når blod blir blandet med pus, men det er ikke en indikator på hvor alvorlig infeksjonen er. Sjeldne vises røde striper i abscessområdet, noe som kan indikere blodforgiftning. Dette symptomet betraktes som en medisinsk nødsituasjon, fordi hvis ikke behandlet, kan nyresvikt eller kardiovaskulære problemer oppstå.

Noen ganger begynner pus å drenere alene. Når dette skjer, må området vaskes med varmt vann og mild såpe. Etter at området har blitt renset, bør antibiotisk salve påføres, etterfulgt av påføring av en steril bandasje. Små abscesser heler vanligvis uten komplikasjoner, men de er ofte svært motstandsdyktige mot helbredelse.

En liten kjele kan raskt slå seg inn i en stor pus fylt abscess hvis den ikke holdes ren og fri for bakterier. Dette er spesielt plagsomt når det skjer i ansiktet, men behandlinger er tilgjengelige. Helsepersonell kan anbefale oral antibiotika eller reseptbelagte akne medisiner for å redusere symptomene. En abscess på ansiktet bør aldri bli tømt fordi det kan føre til arrdannelse.

Pus fra en abscess rundt en tann vanner ofte sakte i munnen, og kan forårsake bankende smerte og til og med sår hals, da infeksjonen sprer seg. Tannlegen vil evaluere absessen for å bestemme hvordan infeksjonen skal behandles og om tannen må komme ut. Vanligvis er oral antibiotika foreskrevet for en tannabsess for å hindre at infeksjonen når bihulene eller mandlene.