Hvordan dreper jeg mugg?

Killing mold er en relativt enkel prosess, og en rekke teknikker kan brukes til å drepe mugg. Problemet er at når mugg er død, kan sporer fortsatt overleve, noe som gjør at muggene gjenoppstår i løpet av dager eller uker. Derfor, i tillegg til å drepe mugg, må folk som vil bli kvitt mugg, ta noen ekstra tiltak for å hindre gjentakelse.

For folk som er opptatt av å bruke harde kjemikalier i rengjøring, er det gode nyheter at mugg kan drepes med giftige stoffer som er vanlige i mange boliger. Eddik, sitronsaft og andre syrer er gode for å drepe mugg, og det er også mulig å bruke en løsning av te-treolje eller grapefruktfrøekstrakt i vann for å drepe muggen, og legge rundt 20 dråper for hver to kopper vann. Blek anbefales vanligvis ikke for å drepe mugg, fordi det kan skape flekkerproblemer på objekter som ikke er hvite.

For å drepe eksisterende mugg, sprøyte eddik eller en av løsningene oppført ovenfor på moldy området, og la det suge i kort tid før du tørker bort. Deretter utsette området for å varme, fordi varme dreper mugg og fordamper fuktighet, frarøver mugg av vannet som den trenger å gjenta. I tilfelle av noe som kan passe i en vaskemaskin, som gardiner eller klær, kan mold bli drept ved å vaske med en kopp eddik og tørke ved høy varme.

For å hindre gjentakelse etter at mugg har blitt drept, bør området holdes varm og fuktigheten skal holdes lav. Bruke en avfukter kan hjelpe i spesielt våte klima, som kan åpne vinduer og dører for kryssventilasjon. Område tepper og møbler som har blitt moldy kan behandles med en flytende løsning og deretter brakt ut på en solrik dag for å drepe mugg og sporer forbundet med den. I tilfelle av muggaktig gips, gulv og andre inventar, kan det være nødvendig å fjerne og erstatte armaturet for å forhindre tilbakefall etter fjerning av mugg.

Forebygging av mugg er definitivt å foretrekke å drepe det, fordi selv etter at mugg er død, kan det forlate stygge flekker bak, og tilstedeværelsen av mugg i et hjem kan ha en negativ innvirkning på menneskers helse. Muggforebygging kan oppnås ved å holde miljøet varmt og tørt for å hemme gjengivelsen av mugg og sikre at rommene holdes godt luftet. Mugg skal aldri males, pusses, flislagt, eller teppebelagt over, fordi formen fortsetter å blomstre under dekket, og skaper en særegen flekk og fordeler sporer til resten av huset.