Hvordan forhindrer jeg sykehuspsykose?

Den beste måten å forhindre sykehuspsykose på, er å snakke over disse bekymringene med din primærhelseperson, sykepleiere eller andre sykehuspersonale. Har familiemedlemmer diskutere disse bekymringene med sykehuslegene hvis du ikke klarer det. Hvis du tar medisiner som er kjent for å forårsake angst, forvirring eller hallusinasjoner, må legen din og sykepleiere overvåke endringer i oppførselen din. Stille besøk fra kjære kan være betryggende og bidra til å minimere risikoen for å utvikle sykehuspsykose. Å få tilstrekkelig søvn under sykehusoppholdet er like viktig.

Enkle tiltak som å slå av lysene på en bestemt tid hver natt kan også bidra til å forhindre sykehuspsykose. Det er viktig å etablere rutine under sykehusopphold, og hvis du er vant til å sove på en bestemt time, bør rutinen ikke brytes. Diskuter din etablerte rutine med sykehuslegen din.

For å redusere sjansen for å utvikle tilstanden, prøv å unngå stress av noe slag. Forsøk å ikke bekymre seg for økonomiske bekymringer under sykehusoppholdet, og ikke fokusere på arbeid eller relasjoner. Din tid på sykehuset er ment å komme seg, ikke belastet av hverdagens bekymringer.

I tillegg unngår stress og støy fra en nærliggende pasient og hans besøkende. Hvis du deler et rom med en støyende pasient eller en som opprører deg, be om et privat rom hvis det er mulig. Et privat rom kan koste mer, men hvis det hjelper deg med å få fred og ro som er viktig for din utvinning, vil det være verdt den ekstra bekostningen. Omvendt kan det være gunstig å dele rom med en annen pasient som gir komfort og følgesvenn.

Når du ser på fjernsyn under sykehusets opphold, ikke se noe altfor dramatisk. Det er en god ide å holde TV-visning på minst en time om dagen. Hvis du er opp til det, se noe du liker, helst med et lett og hyggelig tema. Du bør ikke se på TV før sengetid, da dette kan stimulere og forsinke søvn under sykehusoppholdet.

Det er viktig å rapportere eventuelle uvanlige bivirkninger du opplever fra en medisin du tar. Hvis du opplever symptomer som hjertebank, angst, desorientering eller svimmelhet, informer legen din eller sykepleieren omgående. Enkelte medisiner kan bidra til symptomer på sykehuspsykose og må kanskje avbrytes. Endring av dosering kan også bidra til å løse problemet, men den avgjørelsen skal gjøres av en medisinsk profesjonell.