Hvordan helbreder jeg knust hud?

I de fleste tilfeller er det ikke noe spesielt du må gjøre for å helbrede blusket hud. Kroppen din er fullt i stand til å gjøre alt arbeidet som kreves for riktig helbredelse, forutsatt at du ikke har noen underliggende medisinske forhold. Hvis du har andre symptomer ved siden av bruising, kan du behandle dem tilsvarende for å øke hastigheten på helbredelsesprosessen. I tillegg bør du spise rikelig med sunne matvarer med antioksidanter og vitaminer for å muliggjøre raskere healing.

Siden blåmerker foregår internt, er det ikke mye du kan gjøre hjemme for å helbrede deg selv. Mens du kan være sikker på å spise sunn mat for å øke kroppens naturlige beskyttelse, er det fortsatt opp til cellene dine for å regenerere og reparere skadet vev. Noen ganger kan blåmerker forekomme med andre symptomer som kan behandles. Ved å hjelpe kroppen din langs disse områdene, kan den være i stand til å helbrede seg raskere og redusere blæren.

De fleste blåmerker oppstår når en slags bruntstyrke er påført området. Dette kan også forårsake revet hud eller skraper og hevelse. Du kan iverksette tiltak for å redusere hevelse ved å bruke ispakker og ved å heve området og unngå trykk til det hovne vevet til det har gått ned. Åpne sår kan behandles ved hjelp av en helbredende balsam og bandasjer for å forhindre infeksjon. Ved å hjelpe kroppen i disse områdene, kan det være mer i stand til å helbrede knust hud på kort tid.

Kroppen er generelt i stand til å helbrede knust hud uten problemer, og blåmerker kan sakte begynne å falme eller forandre farger etter hvert som prosessen oppstår. Bruising kan begynne å være blå eller lilla i farge og langsomt falme til grønn, gul eller lysebrun. Hvis du opplever noen blåmerker som er en unormal farge, som rød eller svart, kontakt en helsepersonell.

For å lindre ømhet knyttet til blåmerker, bør du unngå å sette direkte trykk på området. Alvorlige skader kan føre til at det trengs mer tid for kroppen til å helbrede knust hud, og smerte kan være mer uttalt. Noen ganger kan blåmerker forårsake smerte i omgivelsene. Dette kan bli hjulpet ved å bruke en over-counter smertestillende.

Hvis du oppdager at du blir skadet som følge av skader som ikke generelt gir grunnlag for blåmerker, kan du ønske å snakke med en medisinsk faglig for å utelukke eventuelle underliggende medisinske forhold. Du bør også sjekke ut om blåmerker tar lengre tid enn vanlig å helbrede eller virke veldig mørke eller store i forhold til skaden som oppstår. Hvis disse tingene oppstår, er det ulike medisinske forhold som kan skyldes. Noen er lett behandlet, mens andre er farligere.