Hvordan identifiserer jeg en tramadolavhengighet?

Tramadol, en smertestillende som også kan kalles Ultram® eller Ultracet®, har en lavere avhengighetsprofil enn mange andre smertestillende. Dette betyr ikke at folk ikke kan bli avhengige av det eller overbruk av stoffet. Personer som er mest utsatt for tramadolavhengighet, inkluderer de som tar det regelmessig for å behandle kroniske smerter og de som har en historie med rusmisbruk. Likevel kan andre bli avhengige av Tramadol også, spesielt hvis de bruker det uten anbefalinger fra en lege.

Det er noen likheter i strukturen mellom tramadol og morfin, selv om morfin har en mye høyere avhengighetsprofil, og det er spesiell fare for overusing mange former for medisinen fordi den også inneholder acetaminophen. Overforbruk av acetaminofen kan raskt skade leveren, og denne tiltaket kan akselereres hvis en person samtidig forbruker alkohol.

Det bør forstås at mange mennesker må ta tramadol regelmessig for å kontrollere alvorlig smerte som kan oppstå ved forhold som nevralgi. Regelmessig dosering av denne medisinen kan skape avhengighet. Avhengighet bør ikke betraktes som det samme som avhengighet, spesielt når pasienten tar medisinen nøyaktig som foreskrevet av leger. Hvis det ikke lenger er behov for tramadol, kan leger og pasienter utvikle en plan for å komme sikkert ut av medisinen.

Tramadolavhengighet er veldig forskjellig fra avhengighet. Noen av tegnene til dette vil inkludere

De som lider av tramadolavhengighet, er også sannsynlig å oppleve tilbaketrekning hvis de ikke kan få medisinen. Uttakssymptomer kan variere fra mindre til alvorlige. De kan inkludere økt smerte, svette, angst, tremor, diaré, søvnløshet og hallusinasjoner.

Vanligvis må tramadolavhengighet tas opp på to måter, siden folk blir fysisk og følelsesmessig avhengig av stoffet. Av første viktighet er det å hjelpe folk å komme seg gjennom innledende uttakssymptomer, men selv når de verste av disse er over, ønsker mange fortsatt stoffet og har brukt det som en måte å takle de fleste problemene i livet på. Dette betyr at det er nyttig for de fleste å delta i et narkotikabehandlingsprogram, slik at de kan lære å rekonstruere sine liv uten å måtte bruke tramadol eller andre potensielt vanedannende stoffer. Narkotikabehandlingsprogrammer kan ta mange former og inkludere vanlige polikliniske møter med grupper som Anonyme Narkotika, eller de kan være inpatientprogrammer av en viss lengde der folk jobber med å erobre følelsesmessig avhengighet og forstå hvordan man skal overvinne det.

De som er opptatt av tramadolavhengighet, bør snakke med sine leger. Leger kan bidra til å bestemme hvilke metoder som er sikreste for å redusere og til slutt slutte inntak av dette legemidlet, mens personen opplever mindre alvorlige abstinenssymptomer. Programmer som tilbyr ultra rask detox, som raskt går ut av stoffet fra kroppen og slutter fysisk avhengighet, best tjener noen pasienter. Men disse menneskene vil fortsatt kreve oppfølgingsarbeid med et narkotikabehandlingsprogram.