Hvordan kan jeg behandle krøllejernsbrannsår?

Du kan vanligvis behandle krøllebrennstoff som enhver annen termisk hudbrenning, avhengig av deres alvorlighetsgrad. Umiddelbart påføring av kaldt vann og deretter bruk av et aktuelt middel, kan generelt helbrede milde førstegradsforbrenninger. De fleste brannskader av denne typen er borte innen noen dager. Forbrenninger i andre eller tredje grad krever vanligvis medisinsk hjelp, da disse brennstoffene er mer sannsynlig å forårsake blærer og alvorlig hudskade. Ved å bruke et krøllejern trygt, for eksempel å holde temperaturinnstillingen lav og trekke den ut når den ikke er i bruk, kan du unngå brannskader.

Krøllejernsforbrenninger kan forekomme i ansiktet, nakken, hendene og nesten hvor som helst annet som er brennbart. Folk brenner ofte pannen eller ansikter når de bruker krøllejern til å style håret. De kan også brenne fingrene ved uforstyrret å berøre et varmt jern som ikke har et beskyttende tips. Barn og andre kan brenne hendene ved et uhell å røre et varmt jern igjen innen rekkevidde.

For å behandle brannskader, er den første tiltak som foreslås av de fleste medisinske fagpersoner, å minimere potensiell brennskade ved å stoppe varmen. De anbefaler at du legger kaldt vann på brenningen i minst 20 minutter. Du kan enten senke området i kaldt vann eller påkoble en kaldkompress i opptil 30 minutter. Hvis du tror at brenningen er mild, kan du vaske området med antibakteriell såpe eller en mild rensemiddel som inneholder fuktighetskrem.

For smertelindring, anbefaler mange leger å bruke ren aloe vera. Du kan bruke en gel eller juice fra bladet av en aloe vera plante, som også kan bidra til å forhindre blærer. Hvis det ikke er åpent sår, kan du prøve å bruke en annen mild hudkrem. Hvis du tar ibuprofen eller andre antiinflammatoriske stoffer, kan det også lindre smerte. For å unngå potensielle komplikasjoner, anbefales det imidlertid ofte å kontakte en lege før man administrerer slike medisiner til barn.

Vanligvis bør du ikke bruke is direkte til krøllebrennstoff fordi det kan føre til ytterligere skade på brent hud. De fleste eksperter er også forsiktige mot å bruke pulver, smør eller noe annet fett for å behandle brannskader. Det er lite bevis på at de hjelper, og i mange tilfeller kan de skade huden. Noen bruker honning eller et annet hjemmemedisin, og det er motstridende rapporter om effekten av slike behandlinger. I tvilstilfelle skal noen med alvorlig brann søke lege.

Mange mennesker føler seg selvbevisste og prøver å skjule en krøllejernsbrenn. Hvis du har på seg en lue, skjerf eller annen beskyttende dekning, er det et vanlig alternativ, men likevel bør du ta vare på å unngå å gni eller på annen måte irritere det brente området. Når du prøver å skjule en brenne ved å bruke sminke, gjør mange mennesker det verre ved å få bakterier i såret, så denne øvelsen bør vanligvis unngås.

Det er flere måter å unngå krøllejernsbrannsår. Den ene er å velge et krøllejern med en gummi- eller plastspiss for å unngå fingerforbrenninger. Videre kan de fleste bruke lavere varmeinnstilling og stilere håret effektivt. For å sikre krøllesikkerhet hjemme, anbefales det å holde stylingsverktøyet borte fra barn som kan brenne seg ved et uhell. Ideelt sett bør et krøllejern unplugged og legges bort når det ikke er i bruk.