Hvordan kan jeg behandle vaginale bakterielle infeksjoner?

Du kan behandle vaginale bakterieinfeksjoner ved hjelp av flere antibiotika. De antibiotika som er foreskrevet for å behandle disse infeksjonene, kan komme i krem ​​eller pilleform. Legen din kan foreskrive enten metronidazol eller clindamycin for å behandle en bakteriell infeksjon. Antibiotika er vanligvis trygt for kvinner som er gravide.

Vaginale bakterielle infeksjoner, også kjent som bakteriell vaginose, forekommer ofte hos kvinner med barnealder. Bakterielle infeksjoner er de vanligste vaginale infeksjonene. Den eksakte årsaken til de fleste tilfeller er ukjent, men å ha mer enn en partner, dusjer eller bruk av en intrauterine enhet for prevensjon ser ut til å øke risikoen.

Det mest effektive antibiotikumet for vaginale bakterielle infeksjoner er pilleformen av metronidazol. Vanligvis foreskrevet som en forlenget tablett for behandling av vaginale infeksjoner, bør metronidazol tas en time eller to etter å ha spist. Du bør ikke ta pillen med mat og bør ta dosen som er foreskrevet av legen din, bare i løpet av den rettede tiden. Metronidazol forårsaker noen bivirkninger, for eksempel hodepine, feber og nummenhet i hender og føtter. Hvis du opplever bivirkninger, må du se legen din.

Metronidazol er også noen ganger foreskrevet i lokal gelform. Gelformen av medisinen forårsaker færre bivirkninger, selv om det kan føre til en gjærinfeksjon. Vaginal clindamycin krem ​​er en annen vanlig foreskrevet aktuell antibiotikakrem. Clindamycin skal brukes i en uke for å være effektiv. Kremet senker effekten av latexkondom, så du bør enten unngå å ha sex mens du bruker medisinen eller bruke en annen form for prevensjon.

Tinidazol, en medisin som vanligvis er foreskrevet for å behandle trichomoniasis, kan også behandle vaginale bakterielle infeksjoner. Legemidlet er vanligvis tatt i to til fem dager. Det kan forårsake irritasjon i magen, spesielt hvis du drikker alkohol mens du tar det.

Selv om antibiotika og andre legemidler effektivt fjerner bakterielle infeksjoner, er det ofte vanlig å komme tilbake. Omtrent halvparten av alle infeksjoner vil gjentas innen et år. Hvis du opplever en annen infeksjon, må du kanskje ta en utvidet antibiotikabehandling. I noen tilfeller kan legen din anbefale å øke antallet laktobaciller i kroppen din for å motvirke tilstedeværelsen av skadelige bakterier.

For å redusere risikoen for bakteriell infeksjon, må du alltid utøve trygt sex, fordi å få en STD kan øke sjansen for å få en bakteriell infeksjon. Mens du ikke kan spre bakteriell vaginose til en mannlig partner, kan du overføre den til en kvinnelig partner. Hvis din partner er en kvinne, bør hun kontrolleres og behandles for en infeksjon samtidig som du er.