Hvordan kan jeg diagnostisere en mold allergi?

Når en person har en moldallergi, er immunforsvaret spesielt følsomt for muggsporer. Faktisk ser immunforsvaret muggsporer som trusler og overreagerer dem ved å forårsake allergi symptomer, som kan omfatte hoste, nysing, rennende nese og postnasal drypp. Denne typen allergi kan også forårsake kløende øyne, og noen mennesker selv utvikler kløe i halsen og betennelse i bihulene.

Intensiteten av mold allergi symptomer varierer fra person til person. De kan være milde, moderate eller alvorlige. Noen oppdager allergi symptomer bare sporadisk mens andre lider av allergier hele året. De som har astma samt muggallergier kan legge merke til at deres astmaangrep utløses eller forverres av muggeksponering. Deres allergier kan føre til slike symptomer som hoste og hvesenhet, tetthet i brystet og kortpustethet.

Det er mulig for en person å tro at han er allergisk mot muggsporer når han faktisk har symptomer forårsaket av et helt annet allergen. For å vite sikkert, ville personen måtte besøke en medisinsk profesjonell for en skikkelig diagnose. En metode for å diagnostisere en mold allergi innebærer en hudprick test. For denne typen test, bruker en medisinsk faglig litt allergen som mistenkes for å forårsake symptomene til pasientens hud, vanligvis på armen eller ryggen.

En blodprøve kan også brukes til å diagnostisere en moldallergi. Denne typen blodprøve refereres til som radioallergosorbent-testen (RAST). For denne testen trekker en lege en prøve av pasientens blod og sender det til et laboratorium for testing. Det medisinske laboratoriet kontrollerer antistoffer i personens blod som kan tyde på en allergi mot mold.

Hvis en person har en allergi mot mugg, er det neste trinnet å finne ut hvordan man skal behandle det og få lindring fra de ubehagelige symptomene. Behandlingen er fokusert på symptomlindring fordi det ikke finnes botemidler for muggallergi. Vanligvis brukes medisiner for å kontrollere symptomene. De inkluderer reseptbelagte nasale kortikosteroider, som er nesesprayer som sies å være svært effektive. Antihistaminer, som tas oralt, blokkerer frigjøring av histamin, immunsystemet frigjør histamin som respons på eksponering for et allergen, og blokkering det kan gi midlertidig lindring av symptomer. Andre behandlinger inkluderer dekongestanter og over-the-counter nasal sprayer, i noen tilfeller kan allergi skudd også brukes.