Hvordan kan jeg klare hevelse etter en tannutvinning?

Du kan være i stand til å håndtere hevelse etter en tannuttrekking med bruk av enten varme eller is. Mange som bruker is for å redusere hevelse, bruker den i form av ispakker. Hvis du ikke har en ispakke ved hånden, kan du kanskje oppnå de samme resultatene ved å fylle en plastpose eller kirurgisk hanske med is og holde den mot ansiktet ditt. I tilfelle du bestemmer deg for å bruke varme for å forsøke å redusere tannhevelse, kan du bruke enten en varmepute eller et håndkle som har blitt dyppet i veldig varmt vann. Det verste av hevelsen etter en tannuttrekking vil trolig forekomme i løpet av de første dagene etter prosedyren.

Is har en tendens til å fungere godt for å administrere hevelse etter en tannuttrekking fordi forkjølingen kan trekke blodkarene inn i tannkjøttet. Når blodårene er mindre, kan ikke væsken passere like lett gjennom dem. Den reduserte væsken som går gjennom blodkarene i tannkjøttet, vil gjøre det vanskeligere for området å svulme. De fleste tannleger anbefaler å holde enten en ispakke eller noe annet som inneholder is mot ansiktene i det generelle området hvor tannen ble trukket i omtrent 10 minutter om gangen. Etter at 10 minutter er opp, bør du sannsynligvis forlate ispakken i minst 20 minutter før du setter den tilbake på det hovne området.

Selv om det kan virke motstridende, kan varme ofte bidra til å redusere hevelse etter en tannuttrekking så effektivt som is. Bruk av varme til et område der en tann ble trukket, kan føre til at blodårene i det området blir utvidet, noe som gjør at væsken kan passere raskt. Når fluid får lov til å passere gjennom blodkarene med en økt hastighet, vil overskytende væske som forårsaker hevelse normalt passere gjennom fartøyene raskere og dermed gjøre det lettere for kroppen å kvitte seg med disse væskene og redusere sannsynligheten for hevelse . Når varme brukes, anbefaler tannleger vanligvis å bruke enten en varmepute eller et varmt, vått håndkle. Du bør holde varmeputen eller det varme håndkleet mot ansiktet i det generelle området der tannen ble trukket og fjern den etter 20 minutter og vent 20 minutter før du setter den på plass igjen.

Din hevelse etter en tannuttrekking vil trolig være den mest alvorlige i løpet av de første 48 timene. Etter dette punktet, bør hevelsen gå ned med eller uten bruk av varme eller is. Hvis hevelsen din fortsatt er alvorlig etter dette tidspunktet eller hvis det ser ut til å bli verre i stedet for bedre, ikke forsink med å ringe legen din eller tannlegen. Hevelse som fortsetter å bli verre i stedet for å forbedre over tid kan være et tegn på at du har utviklet en infeksjon.