Hvordan kan jeg komme tilbake i form etter fødselen?

Ingen ønsker å se og føle seg gravid i flere måneder etter å ha levert en baby. Følgelig er å komme tilbake i form en av de tøffeste og viktigste postpartumaktivitetene. Faktisk vil riktig treningsregime tone opp trette kropper, forhindre ryggsmerter, og fremskynde utvinning fra arbeidskraft og levering. Så lenge babyen ble levert vaginalt og uten komplikasjoner, kan noen øvelser for å komme tilbake i form begynne kort tid etter levering. Som vanlig bør en lege konsulteres før du begynner eller fortsetter en tidsplan for øvelser.

En av de første øvelsene som kan begynne nesten umiddelbart, er kegler. Kegler kan gjøres nesten hvor som helst – legger seg i sengen, står i kø i butikken, skiftende skitne bleier, mens pleie – bare for å nevne noen. Nye mødre skal starte med korte økter og kan jobbe opptil 25 repetisjoner 6 ganger hver dag. Å gjøre kegler er viktig for å gjenvinne muskelkontroll i bekkenregionen. Uten en slik kontroll kan mer anstrengende trening, som jogging, føre til at urinen lekker.

I løpet av de første dagene kan også nye mødre engasjere seg i dyp membranpust. Det vil fungere for å stramme magesmellene. Bare stram magen muskler mens du puster sakte gjennom munnen. Mage musklene har blitt strukket over mange måneder, og det vil ta litt arbeid for å få dem trukket tilbake til sitt normale sted.

Når postpartumkontrollen er fullført – vanligvis seks uker etter fødselen, er det på tide å starte et mer aktivt treningsregime. Selv om tretti minutter med mosjon hver dag anbefales, er det greit hvis øvelser må brytes opp i tre segmenter som er ti minutter lange. For å komme tilbake i form, teller alt, selv for de mest verdslige aktivitetene: Ta trappen når det er mulig, parker langt fra inngangen til kjøpesenteret, stå fremfor å sitte, bøy muskler og hold mens du sitter i trafikken.

Det er noen få vanlige retningslinjer for noen form for trening når du prøver å komme i form etter graviditet. Prøv først å trene minst tre ganger hver uke. Det er vanskelig å gjøre tid til å gjøre det, men det er også veldig viktig. Varm opp før noen anstrengende trening, spesielt siden postpartum leddene er ekstremt løs. Også, kjøle ned sakte og strekke. Drikk rikelig med vann, spesielt hvis du ammer. Faktisk, ammende mødre trenger å konsumere en ekstra 500 kalorier for å holde melkeforsyningen opp samt ha en støttende bh.

En av de beste øvelsene til å begynne med er Pilates. Det fungerer for å styrke, tone og forlenge musklene rundt ryggen og magen. Det kan gjøres på gulvet med en matte eller ved hjelp av en Pilates-reformeringsmaskin. Det er typisk Pilates klasser og studioer som kan lære riktig teknikk.

Aerobic trening er ekstremt viktig for å komme i form. Mange aktiviteter kan gjøres med den nye babyen. For eksempel, gå en rask spasertur gjennom nabolaget med babyen i hans barnevogn, bruk en jogging barnevogn til å ta ham på en løp, eller en sykkel trailer for å ta ham på en sykkeltur. De fleste babyer elsker å danse med sine mødre og dans er en fin måte å brenne kalorier på. Selvfølgelig kan disse aktivitetene også gjøres solo.

Sit-ups og crunches er utrolig hjelpsomme til å miste overflødig vekt rundt midt i kroppen. Start med ti sit-ups og crunches om morgenen, og legg deretter til noen flere hver annen dag. Før lenge vil et sett med 50-75 sit-up og crunches være den normale starten til en hvilken som helst morgen.

Løftevekter er en annen flott måte å komme tilbake i form. En ny baby kan gi en utmerket vekt – bare løft ham opp mens du ligger på gulvet, så gi et stort smil, og senk igjen. Et par dumbbells fungerer også. Hele kroppen kan bli utarbeidet i løpet av en økt, eller hver kroppsdel ​​kan være et fokus på en bestemt dag. For eksempel, arbeid bena en dag, armene neste, og ryggen og magen dagen etter.

Yoga er en annen fantastisk måte å tone, gå ned i vekt og komme tilbake i form. Nybegynnere må kanskje begynne sakte å lære de forskjellige stillingene, men til slutt vil hele rutinen flyte jevnt. Det finnes ulike former for yoga. Så det er best å prøve flere forskjellige typer fra Bikram til Hatha og finne ut hvilke som fungerer best.

Å komme i form etter å ha en baby kan ta tid. Tross alt ble det brukt over 9 måneder med begrensede øvelser, så det er ikke overraskende at det kan ta noen uker å komme tilbake til fart. Når du kommer i form, vil du og din baby bli lykkeligere og sunnere.