Hvordan kan jeg lindre gikt hevelse?

En god måte å avlaste gikt hevelse er ved å spise nok vann til å skylle overflødig urinsyre fra kroppen. Urinsyreoppbygging er en medvirkende faktor for hevelse og betennelse. Du kan også bruke is med 20 minutters mellomrom hele dagen direkte til hovneområdet for å redusere smerte og hevelse forårsaket av gikt. Begrens inntaket eller unngå matvarer som bønner og alle belgfrukter, sopp, alkohol og skalldyr. Anti-inflammatoriske stoffer kan også hjelpe.

I tillegg til å smette det smertefulle området, er det viktig å hvile den berørte kroppsdelen. Når du opplever en smertefull oppblåsing som påvirker foten, for eksempel, hold deg unna føttene. Slapp av hele dagen så mye som mulig. Hvis du ligger i sengen eller på en favorittstol, må du legge den berørte foten for å holde den forhøyet og lindre smerten. Å sette for mye press på det hovne området ved å stå eller gå for mye, kan ytterligere øke hevelse og smerte.

Gikt hevelse er et direkte resultat av betennelse. For å redusere betennelsen og lindre smerten, ta et over-the-counter nonsteroidal anti-inflammatorisk stoff (NSAID), som ibuprofen. Du kan også ta aspirin, selv om du tar et antikoagulant blodfortynnende legemiddel, bør du ikke bruke denne medisinen. I alvorlige tilfeller av hevelse og smerte, kan en medisinsk faglig foreskrive en høyere dose NSAID.

For å hindre fremtidig oppblussing av smertefull gikt-hevelse og betennelse, vil du kanskje vurdere kostholdet ditt og endre noen spisevaner, samt holde vekten din under kontroll. Å være overvektig kan forverre symptomene på gikt. Hvis du bruker øl, vin og andre alkoholholdige drikkevarer regelmessig, begrenser du inntaket. Sjømat og rødt kjøtt bør også konsumeres i moderasjon, og unngå rike gravier og sauser i kostholdet ditt for å redusere giktsymptomer.

Hvis du leter etter naturlige rettsmidler, kan aloe vera gel være svært nyttig. Aloe har naturlige antiinflammatoriske egenskaper, så gni saften avledet fra en aloe-plante (eller litt aloe-gel fra en flaske) inn i betent hud kan bidra til å lindre hevelsen.

En sunn måte å redusere smerten forbundet med gikt er å spise litt frisk frukt rik på antioksidanter. Eksperter foreslår at forbruker blåbær, kirsebær eller kirsebærjuice kan bidra til å redusere betennelse. Spesielt nyttig er de dypere røde, tårte kirsebærene. Denne typen frukt inneholder anthocyaniner, som inneholder gunstige og kraftige antiinflammatoriske egenskaper. Noen forskere har oppdaget at disse tartkirsebærene kan gi mer antiinflammatoriske fordeler enn aspirin.