Hvordan kan jeg lindre muskelspasmer?

Muskelspasmer kan svekke seg i smertestillende nivå, og det er derfor det hjelper å vite om noen raske måter å lindre muskelspasmer på. Hvis du ofte opplever muskelspasmer, bør du se en lege, da de kan være tegn på en underliggende medisinsk tilstand. Ekstremt smertefulle spasmer, spesielt i nakken og ryggen, kan være et tegn på et alvorlig problem, og de garanterer en tur til legen. Det er også noen skritt som alle kan ta for å hindre muskelkramper.

Hvis du er heldig, er muskelspasmen faktisk en kramper, og du kan kanskje lindre den gjennom mild massasje og strekk. Prøv å ikke tvinge muskelen til en strekning. I stedet bruker du lange, flytende slag med fingrene rundt muskelen for å løsne den og deretter forsiktig trekke den inn i en strekning. Denne teknikken kan også brukes på tette muskler for å oppmuntre dem til å løsne seg slik at muskelspasmer ikke manifesterer seg senere.

En rekke andre teknikker kan brukes til å lindre muskelkramper. Siden spasmer ofte skyldes mineral ubalanse, kan opptak av mineraler som kalium, kalsium og magnesium hjelpe muskelkramper. Å spise en banan, for eksempel, er faktisk en svært effektiv behandling for noen muskelspasmer, siden det gir en utbrudd av kalium til kroppen din. Du kan også prøve å spise en kalsiumrik mat som ost for å lindre spasmer.

Komprimering kan bidra til å lindre muskelspasmer av lengre varighet, spesielt tilbake spasmer. En kald komprimering vil hjelpe til med smerte og redusere betennelse forårsaket av tensing muskel. Varme komprimerer kan øke sirkulasjonen og løsne muskelen opp, og muligens tillate den å slappe av. Spesielt fuktig varme er en god måte å lindre spasmer på, så hvis du har tilgang til badestamp eller dampbad, bruk den. Ikke vent kompress på mer enn 20 minutter, da du kan skade deg selv med både varme og kalde pakker.

For ekstreme muskelspasmer, kan legene ordinere muskelavslappende midler. Folk som har kroniske medisinske tilstander som resulterer i muskelspasmer, kan holdes på et regime av muskelavslappende midler slik at de er mer komfortable. Kroniske muskelspasmer kan også bli lettet med massasje og karosseri.

I tillegg til å lindre muskelkramper når du får dem, kan du også fokusere på å forhindre dem. Spis et godt kosthold som er høyt i mineraler, spesielt hvis du trener mye, og sørg for å strekke og trene med jevne mellomrom. Du trenger ikke å trene for å være sunn, prøv å integrere flere turer, fotturer, sykling eller svømme i ditt daglige liv. I tillegg til å lindre muskelspasmer, kan den ekstra treningen også hjelpe deg med å føle deg bedre generelt. Discipliner som yoga kan også bidra til å holde musklene sunne og avslappet slik at de ikke vil spasme.