Hvordan kan jeg øke immunforsvaret mitt?

Immunsystemet er kroppens beskyttelse mot virus og infeksjoner. Når bakterier kommer inn i kroppen, vil immunsystemet, hvis det er sunt, bekjempe bakteriene for å stoppe det fra å spre seg gjennom hele kroppen. Når kroppen blir syk, blir immuniteten svekket, og kroppen må jobbe hardere for å bekjempe bakteriene.

Det er skritt man kan ta for å øke immunforsvaret og holde det sunt. De fleste av disse trinnene har form av å følge et sunt kosthold og eliminere skadelige stoffer som svekker immuniteten. En god måte å bekjempe infeksjon og sykdom på er å ta regelmessig trening. Å trene i minst 20 minutter om dagen, tre ganger i uka, kan bidra til å holde immuniteten høy. Øvelse øker også sirkulasjonssystemet og reduserer risikoen for visse sykdommer. Trening trenger ikke å være trening i treningsstudioet. Enhver type trening som får kroppsvetting, spyler ut skadelige giftstoffer, vil telle.

En av de største truslene mot immunsystemet er røyking. Mange røykere befinner seg med konstant forkjølelse og virusinfeksjoner. Røyking er også allment kjent for å være en medvirkende faktor i et vell av andre sykdommer og sykdommer.

Den typen mat du spiser bidrar også til helsen til immunsystemet ditt. Å spise rikelig med frisk frukt og grønnsaker hver dag er et must for å holde kroppen i toppform. Å spise hurtigmat bare bremser kroppens metabolisme og bidrar til vektøkning. Enhver mat som er rik på vitaminer og mineraler kan bidra til å holde deg frisk. Eldre mennesker og gravide vil spesielt ha nytte av å spise mat som er rik på essensielle næringsstoffer.

Å kutte på drinker med høyt koffeininnhold er også en god ide. Å drikke rikelig med vann bidrar til å skylle skadelige giftstoffer fra kroppen. Fersk fruktjuice gir også vitaminer, og det er også rikelig med urtete som kan være en god erstatning for vanlig te og kaffe.

En stor faktor for å holde immunforsvaret sunt er mengden kvalitetssøvn som du oppnår hver natt. Under søvnsyklusen reparerer kroppen seg selv for å fortsette å slå seg i form. Søvn er også en stor spenningsreduksjon. Når kroppen er stresset, blir immunforsvaret svekket. Ulike mennesker trenger varierende mengder søvn, men å få åtte timer per natt bør være nok til å holde kroppen sunn.

Selv om de kan brukes til å bekjempe infeksjon, kan mange medisiner og legemidler svekke kroppens forsvarssystem. En lege bør alltid konsulteres før du tar medisiner. På samme måte gjør rekreasjonsdrikker mye for å skade kroppens forsvarssystem og bør unngås.