Hvordan kan jeg si om jeg har virus eller bakteriell infeksjon?

Det kan være vanskelig å fortelle forskjellen mellom et virus eller en bakteriell infeksjon fordi de begge kan forårsake de samme symptomene. Mange tror at symptomer som feber og gult eller grønt slim betyr at en person har en bakteriell infeksjon, men disse symptomene kan også forekomme med virus. En person som lider av en svært høy feber kan være mer sannsynlig å ha en bakteriell infeksjon. På samme måte kan en infeksjon som varer lengre enn 10-14 dager eller forverres etter noen dager, være bakteriell. For å være sikker, vil du sannsynligvis trenge å besøke en medisinsk profesjonell for tester som kan bestemme årsaken til en infeksjon.

Uten hjelp av en medisinsk profesjonell kan det være vanskelig å avgjøre om du har virus eller bakteriell infeksjon. Dessverre kan du ha samme symptomer med enten: begge er i stand til å forårsake feber, ondt i halsen, tretthet og smerter og smerter. Du kan ha misfarget slim, hodepine, opprørt mage og en rekke andre symptomer. Du kan imidlertid vurdere omfanget av symptomene dine og hvor lenge de varer når du dømmer hvilken type infeksjon du har.

En faktor å vurdere er alvorlighetsgraden av feber. Ofte har personer med virus lavkvalitetsfevers, mens de med bakterielle infeksjoner har høyere temperaturer. Det er imidlertid mulig å utvikle høy feber med et virus, og omvendt. Du kan også mistenke at du har en bakteriell infeksjon i stedet for et virus hvis høy feber fortsetter i mer enn et par dager.

Noen ganger kan du bedømme om du har virus eller bakteriell infeksjon ved endringer i symptomene dine. For eksempel, hvis symptomene dine blir verre etter noen dager med å være syk, kan du få en bakteriell infeksjon. Dette kan bety at du startet med et virus som har blitt komplisert av bakterier eller at du hadde en bakteriell infeksjon hele tiden. I tillegg kan symptomer som i utgangspunktet er alvorlige og ikke forbedrer, tyde på en bakteriell infeksjon.

Varigheten av sykdommen din kan også gi ledetråder. Vanligvis kan du forvente mange, men ikke alle, virusinfeksjoner for å løse innen 10-14 dager. Hvis du er syk i mer enn to uker, har du kanskje en bakteriell infeksjon i stedet.

Den beste måten å lære om du har et virus eller en bakteriell infeksjon, er å få en medisinsk profesjonell til å undersøke deg. Han eller hun kan kjøre tester for å bestemme årsaken til sykdommen din, ofte ved bruk av hals- eller urinkulturer eller blodprøver for dette formålet.