Hvordan kan jeg slutte å røyke?

De siste årene har den negative effekten av røyking og bruksrøyk på folks helse fått nye offentlige kampanjer for å øke bevisstheten, sammen med lovgivningen om å forby røyking på mange offentlige steder. Dette har inspirert mange røykere til å forsøke å slutte å røyke. Men ønsker å slutte å røyke og faktisk lykkes med det er i motsatte ender av det menneskelige kapasitetsspekteret. Faktisk sier helseeksperter at nesten alles første forsøk på å slutte å røyke vil mislykkes.

Så vanskelig som det kan virke, er det måter å slutte å røyke hvis du kan gjøre forpliktelsen. Det er mange forskjellige metoder, og veldig mye som diett, ikke alle røykesluttregimer fungerer for hver person. Du må finne planen som fungerer for deg.

Det første du må gjøre er å ta avgjørelsen om å slutte å røyke. Du må ønske å slutte for deg selv før du kan håpe å lykkes. Når du har besluttet å slutte å røyke, velg en dato innen de kommende seks ukene og merk den på kalenderen din. Dette gir deg litt mental forberedelse for den tøffe jobben foran.

I dagene som går opp til sluttdato, vær nøye med dine røykevaner. Prøv å legge merke til om du røyker mer om natten eller om dagen eller hvis du har en tendens til å røyke mens du er på telefon eller etter et måltid eller bare med kaffe eller alkohol. Ved å identifisere røykevanene dine kan du slutte å røyke når tiden kommer, fordi du kanskje kan unngå omstendighetene som utløser røykingen din.

Hvis du har forsøkt å slutte å røyke tidligere, men mislyktes, vil du kanskje vurdere å diskutere planene om å slutte med legen din. Det finnes mange reseptfrie røykeavbruddshjelpemidler, og legen din kan hjelpe deg med å velge den rette for din situasjon.

Over-the-counter røykeslutt hjelpemidler er også tilgjengelig, inkludert nikotin lapp og tyggegummi. Nikotin erstatningsterapi virker ikke for alle. Avslutte kaldt kalkun er ofte lettere enn å ha gradvis redusert mengder. Ofte avhenger metoden som fungerer best, i stor grad av mengden du røyker hver dag.

Når datoen du velger å slutte å røyke ankommer, ta den en dag av gangen. Hver dag er du nikotinfri, du er en dag nærmere å ha opphørt for godt. Hjelp passere hver trang til å røyke ved å gjøre noe annet. Prøv å trene eller gå en tur, eller prøv å børste tennene eller tyggegummi. Alt du kan gjøre for å hjelpe kroppen din å disassociere sin trang til nikotin, kan hjelpe deg med å komme gjennom trangen.

Ikke bekymre deg for å få vekt mens du prøver å slutte å røyke. Mange erstatter hånd-til-munn vane med å røyke med å spise. Vær bevisst på hva du legger til munnen din, og du vil ikke få så mye vekt som du kanskje har fryktet. Prøv pretzel pinner eller gulrot eller selleri pinner, eller bare tygge på en plast halm.

Vurder nytt forsøk på å slutte å røyke hver tredje eller fire dager. Prøv å identifisere dine svakeste øyeblikk og din sterkeste. Gratulere deg selv til suksess hver uke.

Ha minst en støtteperson som du kan snakke om om endringene du opplever når du prøver å slutte å røyke. Det er også viktig å huske at hvis du bryter ned og har en sigarett, betyr det ikke at du har sviktet. Det betyr bare at du må tilbakestille og starte med en ny dag.

Å slutte å røyke kan godt være en av de vanskeligste tingene du noensinne har gjort, men effektene av røyking begynner å forlate kroppen din selv etter de første 24 timene. Når du slutter å røyke, vil du begynne å legge merke til fordeler som lettere pust, mindre hosting, mer energi og en bedre livsstil. Det blir enklere når du går, og til slutt kan du være røykfri.