Hvordan kjenner jeg strep hals i smårollinger?

Strep hals i smårollinger er ikke så vanlig, og litt eldre barn og tenåringer er mer sårbare for sykdommen. Mange av symptomene i alle aldersgrupper er de samme, men småbarn kan ikke bli så syk, først. Denne aldersgruppen kan vanligvis ikke nøyaktig beskrive symptomer for foreldrene, så det kan ta litt gjetning og sleuthing for å bestemme de sannsynlige årsakene til liten sykdom. Den eneste måten å bekrefte strep halsen er gjennom lab eller rask strep testing, så hvis du merker symptomer som kan være strep, ta barnet til en medisinsk faglig, fordi sykdommen krever antibiotika og kan føre til alvorlige komplikasjoner uten behandling.

De grunnleggende symptomene på strep hals inkluderer feber, som ofte ikke er høyere enn 38.33 ° C. Eldre barn kan ha høyere feber, men fravær av feber er ikke helt uvanlig i begge grupper. Ytterligere symptomer notert hos småbarn er irritabilitet, en liten mengde tydelig nesebelastning og mageforstyrrelser eller avslag på mat. Småbarn som kan kommunisere kan klage på sår hals og noen ganger kan stemmen høres litt hes.

Noen andre tegn kan inkludere tretthet, men ikke alle barn virker spesielt syke. Av og til vil denne aldersgruppen også ha et lite utslett mellom munnen og nesen. Andre barn kan ha utslett på stammen eller noen ganger på nakken. En mild undersøkelse av lymfeknuter i nakken eller lysken kan også avsløre en liten mengde hevelse.

Foreldre som ser på barnets hals kan se forstørrede og / eller røde mandler. Noen ganger kan strep hals i smårollinger forårsake hvite eller gule flekker på mandlene eller baksiden av halsen. Patches på tungen, men foreslår forhold som trøst.

Enkelte symptomer ser ut til å utelukke strep. Ekstrem nesestopp, i motsetning til en litt rennende nese, sterk slimhudgivende hoste eller diaré, kan være tegn på forskjellige sykdommer, og deres utseende kan gjøre strep en mindre sannsynlig diagnose. På den annen side kan en liten host foreslå strep. Det er en stor nyanse ved å bestemme hvilke symptomer som kan indikere strep og hvilke symptomer tyder på at det ikke er tilstede.

Siden en hjemmediagnose ikke er mulig, er det beste å gjøre hvis du mistenker at en pjokk har strep hals s for å se et barns medisinsk leverandør. Svært aktive tilfeller av strep blir ofte diagnostisert med en rask strep-test som tar bare noen få minutter å utføre. Noen ganger er hurtige tester ikke nøyaktige nok, i så fall kan en halskultur oppnås og evalueres i et laboratorium. Positive saker kan vanligvis bekreftes om 24 timer.

Behandling av strep hals i smårollinger er grei: antibiotika gis for å drepe de forbrytende bakteriene. Avhengig av antibiotika, kan barn kanskje trenge medisin i opptil to uker. De trenger å fullføre all medisin, selv om symptomene er borte, for å fullstendig utrydde infeksjonen. Hvis symptomene kommer tilbake eller ikke forbedrer under eller etter behandling, kan det være nødvendig med et annet antibiotika.