Hvordan klarer jeg smerte fra arrvev?

Arvevev består av tett, høyt strekk, kollagenbasert bindevev som medisinsk refereres til som fibrotisk vev og kan være tilstede av flere årsaker, inkludert skade, kirurgi, traumer eller repeterende bevegelse. Hvis dette fibrøse stoffet blir sensert av nerver, kan en person oppleve et bredt spekter av smerter assosiert med tilstanden. Selv om det ikke er en sikker måte å eliminere smerte fra arrvæv, er det en rekke prosedyrer og handlinger som en person kan ta for å redusere smerten. Blant måtene å håndtere denne smerten er gjennom smertestillende midler, kortisoninjeksjoner, kirurgi, massasje og akupunktur. Det er best for noen som har lårvevssmerter å konsultere en helsepersonell om denne saken før en plan for smertebehandling er vedtatt.

Opprinnelsen til det som ofte kalles arrvev er overproduksjon av kollagen og andre materialer under helbredelsesprosessen. Når en ledd, ledd, muskel eller annen kroppsdel ​​blir traumatisert av overdreven bruk, skade eller kirurgi, utløser kroppen en rekke fysiologiske prosesser som er utformet for å helbrede. Ofte kan denne helbredelsesprosessen feil måles, noe som resulterer i et overskudd av arrvev. Dette arrvævet kan påvirke bevegelsen av omkringliggende kroppsdeler, noe som fører til smerte, i tillegg til å bli forbundet med selve nervesystemet, noe som vil forverre problemet. Denne prosessen er kompleks og circumstantial, så graden og varigheten av smerte fra arrvæv er kjent for å variere mye.

Som det er tilfelle med mange kroniske smerteforhold, er behandling av smerte fra arrvæv ikke en perfekt vitenskap. Alternativene som er tilgjengelige for lider, har imidlertid fortsatt å øke. Analgetika, eller smertestillende midler, brukes ofte til behandling av kronisk smerte for en mengde medisinske tilstander. De kommer vanligvis i pilleform og kan kjøpes i disken eller ved resept. Mange slike stoffer eksisterer med varierende styrker og bivirkninger, så det er viktig for en person å søke en medisinsk mening før han forplikter seg til en slik behandling.

Kirurgi er også et alternativ for folk som opplever lårvevssmerter. Den vanligste operasjonen som utføres fjerner mye av det uønskede vevet for å lindre spenningen. Denne prosedyren er ofte saksspesifikk og kan ikke være mulig for enkelte steder av arrvev.

Massasje terapi i behandling av kronisk smerte fra arrvæv benytter fysisk trykk for aktivt å tømme vævet av væske, og etterlater et mykere, mer bøyelig vev. Akupunktur er en gammel alternativ medisinprosedyre som involverer innsetting og manipulering av små skarpe gjenstander, vanligvis nåler, som en metode for å forandre nervesystemets aktivitet. Denne praksisen kan bidra til å redusere smerte. En kortisoninjeksjon kan også brukes som en kortvarig behandling – fire til seks uker – for betennelse og smerte assosiert med arrvev.