Hvordan lindrer jeg nattmardom?

Natt kvalme kan være frustrerende og søvnforstyrrende. Det er ganske vanlig under graviditet, og kan oppstå på grunn av andre medisinske årsaker eller som en bivirkning av medisinering. Hvis det er på grunn av endring i medisinering eller en bestemt medisinsk tilstand, kan du spørre en lege om hjelp eller råd. Ellers er det noen skritt du kan ta for å lindre natt kvalme, for eksempel ved å spise en liten matbit før sengetid og holde et glass fruktjuice eller til og med litt ingefær ale ved siden av sengen. Noen mennesker finner også at armbånd som målretter trykkpunkter, er svært nyttige for å forhindre kvalme hele dagen og natten.

Det første skrittet for å lindre natt kvalme er å sørge for at du faktisk har mat i magen. Selv om det kan virke counterintuitive, kan en tom mage faktisk få deg til å føle deg syk, spesielt under graviditeten. Å spise en liten matbit 45 minutter til en time før sengetid, så det har litt tid å fordøye for å unngå halsbrann, kan være en fin måte å holde blodsukkeret stabilt gjennom hele natten og forhindre kvalme. Å våkne opp og ha noen kjeks eller pretzels før du går ut av sengen, kan da bidra til å hindre morgen kvalme også. Å spise små måltider i løpet av dagen er også nyttig.

Eksperter anbefaler vanligvis å spise en matbit som har litt protein, og det vil ta litt tid å fordøye før du går til sengs. Noen ost eller full hvete kjeks med jordnøtt smør kan være en god sengetid snack. Visse frukter fordøyer også sakte, for eksempel bananer og epler, og kan være en god ide før sengetid. Det er viktig å drikke nok væsker for å holde seg hydrert også. Et glass vann ved siden av sengen er din beste innsats, men hvis dette er for vanskelig på magen, kan litt fruktjuice eller litt ingefær øl være svært nyttig hvis du våkner med natt kvalme.

Andre alternativer for å lindre natt kvalme kan inkludere suger på et stykke hard candy eller mints, noe som kan øke blodsukkeret litt og slå seg opp i magen. Noen finner at håndleddbånd som retter seg mot trykkpunkter, er en løsning. Hvis natten kvalme blir ekstrem, kan en lege være i stand til å foreskrive medisiner for å håndtere det trygt. Ikke bare lider av kvalme om natten, det er ingen løsning, det er mange ting å prøve som kan hjelpe.