Hvordan mister jeg kroppsfett?

Hvis du vil miste kroppsfett, må kaloriene du brenner må overstige kaloriene du tar inn. Kroppen lagrer fett som energibesparelse, og denne energien må brukes til å redusere kroppsfett. Prosessen er kanskje ikke lett, men det er enkelt: Spis mindre, flytte mer.

Når du går gjennom dagen, krever kroppen din energi. Du trekker denne energien, målt i kalorier, fra karbohydrater du spiser og fra fett, enten funnet i dietten eller i fettcellene dine. Kroppen trekker kontinuerlig energi fra begge disse kildene, men i forskjellige forhold, avhengig av intensiteten og varigheten av aktiviteten din.

Kroppen lagrer fett som overlevelsesmekanisme, for å hjelpe deg med å overleve vanskelige forhold når maten er liten. I den moderne industrialiserte verden er maten imidlertid rikelig, billig og rik på kalorier. I tillegg reduserer stillesittende livsstil og arbeidssparende enheter kroppens energibehov, noe som resulterer i et kalorioverskudd, noe som gir en fettreserve som aldri blir utarmet og gjør det mye vanskeligere å miste kroppsfett.

En kombinasjon av et sunt kosthold og mosjon er den beste måten for deg å miste kroppsfett. Det er viktig å øke nivået på daglig aktivitet og redusere kaloriinntaket mens du fortsatt gir kroppen din alle næringsstoffene det trenger. Fastsetting – selv om det er effektivt for å redusere kaloriinntaket dramatisk, sverger kroppen din av kritiske mineraler, vitaminer, proteiner og andre næringsstoffer, setter din helse i fare og anbefales ikke som en måte å miste kroppsfett på lenge.

Noen treningsplaner tyder på at lavintensjonstrening brenner mer fett, men dette er noe misvisende. Kroppen forbrenner både karbohydrater og fett for drivstoff, og under lav intensitetsøvelse bruker kroppen mer fett enn karbohydrater. Høy intensitetsøvelse bruker imidlertid flere totale kalorier, og selv om et lavere forhold mellom fett og karbohydrater er brent, vil du fortsatt brenne mer fett med større innsats, og 20 minutters kjøring vil brenne mer fett enn 20 minutters gange.

Du kan forvente å miste kroppsfett i et bestemt problemområde ved å trene den delen av kroppen, for eksempel å målrette en pottemasse med sit-ups eller crunches. Denne strategien kan forbedre muskeltonen i området, men fett kan ikke målrettes på denne måten. Kroppen din trekker energi fra alle tilgjengelige fettceller og kan ikke tegne fra en lokal kilde. Trening vil sikkert hjelpe deg med å miste kroppsfett, men ingen trening, kosthold eller supplement er i stand til å trekke fett bort fra en bestemt del av kroppen og ikke andre områder.