Hvordan påvirker progesteron graviditet?

Progesteron er en av de to hovedhormonene som er involvert i menstruasjonssyklusen, og har en tendens til å dominere den kvinnelige kroppen like etter eggløsning. En økning i dette hormonet sørger for at livmorforingen forblir tykk, og som er i stand til å tillate et embryo til implantat. Omvendt signalerer en dråpe progesteron til kroppen for å begynne å kaste livmorforingen, noe som resulterer i menstruasjon i stedet for en sunn graviditet. Derfor påvirker hormoner som progesteron stor grad, da riktig mengde av dette stoffet tillater graviditet i første omgang, og deretter blomstre for de neste ni månedene. Heldigvis kan progesteronnivåene overvåkes og justeres om nødvendig.

Ikke bare påvirker progesteron graviditet når det oppstår, men det spiller også en rolle i unnfangelsen. Kvinner som har hatt noen få miskramper veldig tidlig, før den åttende uka, kan oppleve at deres progesteronnivåer er for lave til å støtte graviditet. I mange tilfeller ble egget befruktet og forsøkt å implantere, men perioden kom i alle fall og spylte ut embryoen etter at kroppen begynte å produsere hCG, men før embryoet kunne feste seg på livmorveggen. En livmorforing som kaster til tross for tilstedeværelsen av et embryo peker vanligvis på lave nivåer av progesteron, noe som resulterer i en positiv graviditetstest tidlig på dagen etterfulgt av et abort. Kvinner som tror at nivået er lavt, kan gå til en lege og bli testet kort tid etter eggløsning for å avgjøre om de trenger behandling.

Den normale mengden progesteronproduksjon etter eggløsning er ca. 15 til 30 mg daglig, og dette tallet skal doble, eller til og med tredoblet, etter unnfangelsen. De riktige nivåene av progesteron påvirker graviditeten ved å sørge for at alle vanlige symptomer på tidlig graviditet blir observert, som kvalme, bryst ømhet, livmorhalsforandringer, og økning i blodkar, for å nevne noen få. I tredje trimester skal nivåene øke til minst 300 mg daglig for å sikre at fosteret har alt han trenger i livmoren. Normale nivåer av progesteron påvirker svangerskapet ved å sørge for at livmoren ikke samles for tidlig, da det kan føre til for tidlig fødsel.

Kvinner som legger merke til lave nivåer av dette hormonet kan bruke kosttilskudd for å øke progesteron. Leger kan foreskrive piller som bør tas like etter eggløsning oppstår. I tillegg er det mange naturlige progesteron kremer på markedet som kan kjøpes over-the-counter og gnidd på kroppen. Gravide kvinner som er bekymret for hvordan hormoner som progesteron påvirker graviditet, bør være oppmerksomme på at morkaken tar over produksjonen av dette hormonet etter første trimester, noe som betyr at kunstige behandlinger kan stoppes på det tidspunktet.