Hvordan reduserer jeg prednison bivirkninger?

Å følge en tidsplan kan være avgjørende for å redusere prednison bivirkninger. De som tar stoffet daglig, for eksempel, regnes vanligvis for å ta stoffet samtidig, hver dag slik at kroppen tilpasser seg den. Vanligvis, hvis bare en dose om dagen foreskrives, blir pasientene rettet til å ta stoffet tidligere på dagen, noe som antas å bidra til å redusere evnen til å forstyrre søvnmønstre. For å unngå gastrointestinal irritasjon som fordøyelsesbesvær, blir brukerne også vanligvis bedt om å alltid ta medisinen etter å ha spist eller med melk.

En av de vanligste bivirkningene av prednison er vektøkning, som skyldes stoffets evne til å øke appetitten. Som kroppen kan føle seg sulten hele tiden, kan prednisonbrukere ikke stole på kroppen sin som en presis indikasjon på når de skal spise. I stedet kan brukerne vedta en tidsplan for å spise og planlegge velbalanserte måltider på forhånd. Ved å holde seg til dietter som er lave i kolesterol og fett, mens de er høyt i protein, kan prednisonbrukere unngå vektøkning samtidig som de forhindrer aterosklerose eller herding av arteriene, et annet potensielt problem med å ta medisinen.

Blodelektrolyttbalanser kan også bli påvirket når du tar prednison. Som et resultat beholdes overskudd av natrium og kalium er utarmet og forårsaker væskeretensjon. Denne overflødige væsken kan føre til hevelse i ansiktet og i ekstremiteter, så vel som føre til høyt blodtrykk. Mangelen på kalium i kroppen kan forårsake økt urinering, kvelhet og muskelkramper. For å redusere disse spesielle bivirkningene, kan en diett rik på kalium og lavt natriuminnhold bli vedtatt. Lavnatrium alternativer av supper, krydder og sauser er allment tilgjengelige. Mat som er rik på kalium, inkludert tomater, appelsiner og meloner, er også generelt lett å legge til i en sunn livsstil.

For å finne riktig næringsbalanse når du tar prednison, kan pasientene ha råd til en dietter og følge en personlig spiseplan. Opping varigheten og treningshyppigheten kan også hjelpe de som tar medisinen, å unngå å pakke på flere pund. I tillegg kan vektbærende øvelser som å gå sammen med å ta kalsiumtilskudd, foreslås for å redusere prednison-bivirkninger relatert til osteoporose eller benfortynning.

Prednison er et kortikosteroid, som er en type steroid. Som alle andre steroider, kan stoppe det plutselig føre til bivirkninger. Disse abstinenssymptomene kan inkludere oppkast, døsighet og leddsmerter. For å redusere disse prednison-bivirkningene, bør stoffet normalt ikke stoppes uten advarsel. I stedet vil foreskrivende lege gradvis avta dosen. En lignende tilnærming er også sannsynlig å bli brukt hos individer som tar stoffet for et utvidet mellomprodukt for å sikre at dosen gitt effektivt styrer smerten, men det er også trygt å ta for varigheten.

Med prednison kan en rekke pasienter oppleve humørsvingninger som spenner fra eufori til depresjon og nervøsitet. Avslappingsteknikker som yoga, meditasjon og dyp pusting kan redusere stress og humørsvingninger hos noen mennesker. For andre kan rådgivning eller angstmedisin være påkrevd for å få disse prednison-bivirkningene under kontroll.