Hvordan slipper jeg av inngrodde nakkehår?

Ingroede hår, eller hår som har blitt innebygd i huden, forekommer ofte som følge av barbering og andre hårfjerningsmetoder. Det er noen produkter tilgjengelig for kjøp som kan bidra til å kvitte seg med innfelt halshår, men det finnes også måter å fjerne dem med vanlige husholdningsmaterialer. Det er noen få skritt man bør ta for å behandle og fjerne innfelt hår på nakken uten å skade eller irritere den omgivende huden. De inkluderer å fjerne hindringer som døde hudceller som kan hindre hårets vekst, forsiktig fjerne håret, og rengjøre og desinfisere hårsekkene og området rundt det.

Hudspesialister anbefaler forsiktig å exfoliere det berørte området for å se om håret kan bli coaxed i uncurling fra huden. Noen metoder for inngrodd hårfjerning sier at i løpet av en periode med eksfoliering kan de fleste inngrodde nakkehårene fjernes på denne måten. Da er det enkelt å plukke håret ut med rene pincett. Selv om håret ikke kan fjernes på denne måten, bidrar mild eksfoliering til å forhindre fremtidige flekker ved å fjerne døde hudceller og annet rusk som kan blokkere porene og hårsekkene.

Noen ganger kan inngrodde nakkehår bli smittet og utvikle pus ved åpningen av hårsekken. Disse kan løses med forsiktig klemme, men for å unngå skader på huden, er det bedre å bruke en aknemedisinering som salicylsyre til follikkelen. Denne behandlingen vil trolig bare være effektiv etter noen få dager med vanlig bruk av aknemedisinen.

En raskere metode er å bruke en varm, fuktig vaskeklut som en komprimering til området i noen minutter, noe som har den dobbelte fordelen av å myke huden og håret og forårsake at håret kommer nærmere hudens overflate for å bli lettere fjernet ved bruk av Pinsett som har blitt sterilisert. Det er viktig å ikke hoppe over den varme komprimeringen hvis håret ser dypt inne i huden, fordi det kan være smertefullt og skade huden ved å grave rundt med pinsett i et forsøk på å finne håret. I alle tilfeller, etter at det inngrodde håret har blitt fjernet, bør man rengjøre huden grundig med mild såpe og varmt vann og påfør en dråpe antiseptisk salve til området. Å holde huden fuktig og myk, kan bidra til å forhindre fremtidig inntrengte halshår. Man bør imidlertid sørge for å bruke en fuktighetskrem som ikke vil tette porene og hårsekkene, eller risikere å gjøre problemet verre.