Hvordan velger jeg de beste kontaktlinsene for tørre øyne?

Å velge de beste kontaktlinsene for tørre øyne kan være utfordrende. Det er en god ide å jobbe tett med din øyeomsorgspersonell. Du må kanskje teste flere forskjellige typer linser for å finne det mest komfortable, det er flere merker og materialer tilgjengelig for å prøve. Myke linser som er konstruert for å bekjempe tørrhet eller de som har høy grad av oksygenpermeabilitet, viser seg ofte å være de beste kontaktlinsene for tørre øyne. Justering av linsepleierutinen og bruk av rewettingdråper kan også hjelpe.

Å velge de beste kontaktlinsene for tørre øyne kan være en vanskelig prosess. For noen mennesker, kan bruk av kontaktlinser faktisk forårsake tørre øyne. Mange linser er laget av hydrofile eller vannholdende, materialer som ofte absorberer fuktighet og kan til og med få normale øyne til å føle seg tørre. Objektiver som inneholder en høy prosentandel vann kan også være ubehagelige fordi de har en tendens til å tørke ut mens de er slitt. For noen som allerede har tørre øyne, kan det være enda vanskeligere å finne en komfortabel kontaktlinse som ikke gjør irritasjonstørrhet verre.

Prosessen med å velge de beste kontaktlinsene for tørre øyne er ofte et spørsmål om prøving og feiling. Det er viktig å jobbe tett med en erfaren øyeomsorgspersonell som kan be deg om å prøve flere forskjellige par for å evaluere dem. I løpet av denne prosessen må du følge med på når tørrhet og irritasjon oppstår og rapportere denne informasjonen til din øyeomsorgspersonell, han eller hun kan bruke den til å lede utvelgelsesprosessen. Siden hver persons øyne er forskjellige, kan det ta litt tid å begrense valgene og finne det beste objektivet for deg.

De fleste øyehelsepersonell anbefaler lette kontaktlinser av komforthensyn, disse er vanligvis laget av fleksible plastpolymerer med et vanninnhold som varierer fra 30 til 75%. De med lavere vanninnhold er vanligvis mer komfortable for bærere med tørre øyne, siden de har en tendens til å tørke ut mindre. Det finnes også flere merker som er laget av et annet materiale kalt silikonhydrogel, disse er designet for å beholde fuktighet og bekjempe tørrhet. Mange wearers rapporterer forbedret komfort og redusert irritasjon med denne typen linse.

Din øyeomsorgspersonell kan også få deg til å prøve linser som er utformet for å oppmuntre til oksygencirkulasjon, siden de er et annet mulig valg av kontaktlinser for tørre øyne. Disse har vanligvis lavere vanninnhold og er mindre sannsynlig å absorbere fuktighet fra øyet. Disse er tilgjengelige som myke linser eller som gasgjennomtrengelige harde kontaktlinser. Når de beste linsene er valgt, kan justeringer i omsorgsrutinen eller ved hjelp av rewetting-dråper muligens øke komfortnivået ytterligere.