Hvordan velger jeg de beste vitamin e piller?

E-vitamin er en viktig antioksidant som bidrar til å opprettholde sunne øyne, lever og hud. Matvarer som nøtter, vegetabilske oljer, brokkoli og grønne grønnsaker gir litt vitamin E, men tar vitamin E-piller kan være en god ide hvis du ikke kan spise din daglige dose av dette verdifulle næringsstoffet. Alternativer å vurdere når du velger de beste vitamin E-pillene inkluderer å søke profesjonelt råd, undersøke online og handle rundt for å sammenligne de forskjellige vitamin E-produktene.

Spør legen din eller ernæringsfysiologen om råd om å ta vitamin E-piller. Den anbefalte daglige dosen av E-vitamin varierer vanligvis fra 15 til 22 internasjonale enheter (IE) per dag, selv om de fleste tar omtrent 400 til 800 IE daglig. Hver persons behov er unike, og en profesjonell kan gi nyttige råd om en sunn daglig dose. Ernæringseksperter vet hvilke merker som tilbyr den beste kvaliteten, og de kan hjelpe deg med å finne ut hvor mye vitamin E du trenger.

Dine personlige preferanser kan hjelpe deg med å bestemme hvilke vitamin E-piller du velger. E-vitaminprodukter varierer mye, så det er viktig å vite hva du vil ha når du handler for kosttilskudd. Du kan få vitamin E fra multivitamin, som gir omtrent 20 til 30 IE per dose. Å velge et tillegg som inneholder bare vitamin E kan øke din daglige dosering til 1000 IE, avhengig av det spesifikke produktet.

Å bla i hyllene på din lokale helsekost eller apotek kan gi deg en god ide om forskjellene mellom vitamin E-produkter. Har en ide om hvilken dagsdose du vil ha før du drar ut for å kjøpe noe og lese etikettene nøye for å få riktig IE for dine behov. Mens du sjekker etiketten, pass opp for ingredienser som virker unødvendige eller syntetiske. E-vitamintilskudd bør være så naturlig som mulig for å gi maksimale helsemessige fordeler.

Online forskning lar deg utforske en rekke merkevarer for å finne de beste vitamin E-pillene for deg. Se etter et anerkjent selskap som spesialiserer seg på å produsere naturlige kosttilskudd som ikke inneholder kjemikalier eller unødvendige fyllstoffer. Studier har vist at syntetisk vitamin E ikke er like effektivt som den naturlige formen, og noen tror det kan være potensielt farlig. Mange vitamin E-piller inneholder for det meste alfa-tokoferol, men lite av de andre syv forbindelsene som utgjør dette næringsstoffet. Velg et tillegg som inneholder naturlige former for alle åtte deler av vitamin E.

Vitamin E-piller kommer vanligvis i kapselform, med vitamin E-oljen inne i et ytre hylster som oppløses ved svelging. Noen vitamin E kapsler kan være ganske store, og dette kan ikke fungere for deg hvis du har problemer med å svelge piller. Se etter produkter med et bilde på beholderen slik at du kan sammenligne pillerestørrelser. Apotekere og helsekostbutikker har ofte verdifull informasjon om de forskjellige kosttilskuddene, så spør råd om du har spørsmål.