Hvordan velger jeg den beste anti-inflammatoriske krem?

Kremer som inneholder medisiner, som steroider, smertestillende midler og antihistaminer, er utviklet for spesifikk topisk bruk og kan ha noen fordeler i forhold til oral medisinering. Anti-inflammatoriske kremer kan brukes til å redusere betennelse i huden og underliggende ledd og muskler. Det er i hovedsak to typer antiinflammatoriske medisiner – steroidal og ikke-steroidal. De fleste av disse kremer som selges over disk i USA inneholder hydrokortison. Den amerikanske mat- og narkotikastyrelsen godkjente Voltaren®, den første ikke-steroide antiinflammatorisk krem ​​som ble tilgjengelig på reseptbelagte, i 2007. Selv om leger foreskriver aktuell medisinering, velger man en OTC-krem uten å sammenligne merkevare, pris og inaktive ingredienser.

Aktuell medisinering kan indikeres for behandling av akutte hudproblemer, som dermatitt, og lokalisert muskel- eller ledsmerte. Ved ren design absorberes aktuelle medisiner gjennom huden og går helt gjennom magen. Dette kan være en fordel for folk som allerede tar store mengder oral medisinering, har problemer med å ta piller, eller har sensitive mage. Det er viktig å merke seg at for kroniske hudforhold og kronisk eller utbredt smerte har anti-inflammatorisk krem ​​liten eller ingen effekt.

Anti-inflammatorisk krem ​​kan være nyttig for midlertidig lindring av ledd- eller muskelbetennelse forårsaket av mindre skade, hudutslett, solbrenthet eller annen akutt tilstand. Mens en lege kan anbefale reseptbelagte krem ​​for behandling av spesifikke forhold, velger mange mennesker rett og slett å bruke en over-the-counter krem ​​for behandling av enkle forhold. Når du velger en anti-inflammatorisk krem, sammenlign de aktive ingrediensene så vel som inaktive ingredienser. Selv om det ikke er spesielt vanlig, opplever noen mennesker en allergisk reaksjon på sorbitol, et emulgeringsmiddel som ofte finnes i mange kremer og personlige hygieneprodukter. Hvis du har spesielt sensitiv hud, kan du kontakte en lege før du bruker aktuell medisinering.

Det er viktig å merke seg at det er forskjell mellom antiinflammatoriske kremer og smertestillende kremer. De fleste smertestillende kremer inneholder et aktuelt analgetisk middel som i hovedsak bidrar til å forstyrre overføring av smertesignaler til hjernen, noe som gir midlertidig lindring av smerte. Aktuelle smertestillende midler inneholder ikke medisiner som reduserer hevelse eller betennelse. Noen forhold, som mindre sportsskader eller leddgikt-oppblåsninger, kan ha nytte av bruken av begge typer. Hvis du aldri har brukt aktuelle medisiner eller er usikker på hvilken type du trenger, bør du konsultere lege eller apotek før bruk. Ikke bruk antiinflammatorisk steroidkrem på spedbarn eller småbarn uten først å sjekke med barnelege.